Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije

Udruženje tužilaca Srbije

Vi ste ovde: Početna Aktivnosti Vesti Regionalna konferencija "Alumni dani mart 2018" u Beogradu

Regionalna konferencija "Alumni dani mart 2018" u Beogradu

Jasmina KrštenićU Beogradu je 27. marta 2018.godine u hotelu "Radisson Blu Old Mill" održana regionalna konferencija u organizaciji Holandskog helsinškog komiteta, Univerziteta u Lajdenu i Haške akademije za lokalnu upravu. Učestvovali su predstavnici zemalja Zapadnog Balkana koji su bili članovi delegacija svojih zemalja na obuci u Hagu u toku 2017.godine.

Jasmina KrštenićRad konferencije je otvorio i pozdravio Ambasador Kraljevine Holandije u Republici Srbiji i Crnoj Gori, Njegova ekselencija Henk van der Dool, kao i Pepijn Gerrits, izvršni direktor Holandskog helsinškog komiteta i Rick Lawson, profesor Evropskih ljudskih prava na Univerzitetu u Lajdenu, Kraljevina Holandija.

Regionalna konferencija "Alumni dani mart 2018" u BeograduU okviru sedam tematskih grupa razmotrena je realizacija planova u zemljama čije su delegacije učestvovale u obuci u sedam različitih treninga: Integritet državnih službenika, Upravljanje pravdom, Javne nabavke, Ljudska prava i manjine, Decentralizacija i učešće građana, Sloboda medija i Upravljanje javnim finansijama.

Kao učesnik dve obuke, Integriteta državnih službenika i Slobode medija, učestvovala sam u prezentaciji ostvarenja plana u okviru rada Tužilaštva u obuci za Slobodu medija gde sam naglasila da svako tužilaštvo u Republici Srbiji ima zamenika javnog tužioca zaduženog za odnose sa medijima i da je Tužilaštvo ostvarilo profesionalan kontakt sa predstavnicima medija u pogledu izveštavanja medija o radu Tužilaštva, kao i približavanja važnosti i kompleksnosti rada Tužilaštva građanima i širokoj javnosti.

Takođe sam učestvovala u radionici " Nezavisnost sudije i pravosuđa, od pravnog pravila do vladavine prava" čiji je koordinator bila sudija i zamenik predsednika Okružnog suda u Amsterdamu, Esther de Rooij.

Pripremila:
Jasmina Krštenić
zamenik javnog tužioca

Poslednje vesti

Goran Ilić: Kako da tužilac vodi istragu protiv političara ako ga bira politika? Goran Ilić: Kako da tužilac vodi istragu protiv političara ako ga bira politika? Predsednik Udruženja tužilaca Srbije Goran Ilić navodi da aktuelni ustavni amandmani vode politizaciji pravosuđa i smanjenju nezavisnosti. Ako vrhovnog... More detail
Delegacija iz Kenije u poseti Udruženju tužilaca Srbije Delegacija iz Kenije u poseti Udruženju tužilaca Srbije Predsednik Udruženja tužilaca Srbije, dr Goran Ilić i potpredsednica Programskog saveta UTS, dr Marina Matić Bošković sastali su se sa delegacijom... More detail
Nenad Stefanović za Vreme o problemima u funkcionisanju tužilaštva i najavljenim ustavnim promenama Nenad Stefanović za Vreme o problemima u funkcionisanju tužilaštva i najavljenim ustavnim promenama Osnovni problem sudija i tužilaca i napredovanja u njihovim karijerama jeste preveliki uticaj politike, odnosno Skupštine i Vlade na njihov izbor koji... More detail
UTSUdruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca je profesionalna, nevladina organizacija, koja za cilj ima afirmaciju i zaštitu položaja i ugleda nosilaca javnotužilačke funkcije i postizanje pravne sigurnosti, samostalnosti i nezavisnosti javnog tužilaštva.

Newsletter

Prijavite se za bilten Udruženja tužilaca Srbije