Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije

Udruženje tužilaca Srbije

Vi ste ovde: Početna Press centar Press Clipping
Kompletirana lista kandidata za tužioce, na potezu vlada

Kompletirana lista kandidata za tužioce, na potezu vlada

Lista kandidata za izbor 35 šefova javnih tužilaštava u Srbiji među kojima su i kandidati za tužioca za ratne zločine danas je kompletirana.

Opširnije...

Vukčević: Prigovor AKB je politička hajka

Vukčević: Prigovor AKB je politička hajka

Advokatska komora Beograda odbila je zahtev za prijem bivšeg tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića, uz obrazloženje da on nije dostojan članstva u toj instituciji, jer se tokom svog tužilačkog madata nije rukovodio patriotskim osećanjima.

Opširnije...

Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Izvršna vlast više od tri meseca odbija da se bavi pitanjem izbora javnih tužilaca: Vlada održava v.d. stanje u tužilaštvima

I pored toga što je prošlo više od tri meseca od kako je Državno veće tužilaca poslalo Vladi Srbije spisak kandidata javnih tužilaca, 33 viša i osnovna tužilaštva i dalje nemaju stalne rukovodioce.

Opširnije...

Zagorka Dolovac

Ponovo vršioci funkcija u 33 osnovna i viša tužilaštva

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac ponovo je postavila vršioce funkcija tužilaca u 33 viših i osnovnih javnih tužilaštava u Srbiji, jer za njih do kraja prošle godine nije završen postupak izbora, saznaje "Tanjug".

Opširnije...

Vlada Republike Srbije (Foto: R. Krstinić)

Izbor tužioca za ratne zločine i dalje na čekanju

Po svemu sudeći i Novu 2017. godinu ovo tužilaštvo dočekaće bez šefa. Vršiocima funkcija u 29 tužilaštava ističe mandat.

Opširnije...

Policija

Ilić: Koga će poslušati policija

Kod visokoosetljivih, visokoprofilisanih predmeta nastaju problemi u odnosu sa policijom, kojih po pravilu nema u redovnom funkcionisanju, rekao je danas zamenik republičkog tužioca Goran Ilić, uz napomenu da je tužilac organ gonjenja, a ne otkrivanja.

Opširnije...

Ilić: Promeniti način izbora javnih tužioca (Foto: Ekspres)

Ilić: Promeniti način izbora javnih tužioca

Izbor i predlaganje tužilaca ne bi smelo da bude nadležnost vlade i u narednim ustavnim promenama tu okolnost bi trebalo izmeniti, izjavio je danas predsednik Udruženja tužilaca Srbije Goran Ilić.

Opširnije...

Tužilaštvima nedostaje 114 tužilaca

Tužilaštvima nedostaje 114 tužilaca

Zamenik tužioca u osnovnom tužilaštvu ima u proseku 1.197 predmeta u radu, u višem 494, a u apelacionom 312.

Opširnije...

Poslednje vesti

Kineska štampa o 22. godišnjoj konferenciji Međunarodnog udruženja tužilaca Kineska štampa o 22. godišnjoj konferenciji Međunarodnog udruženja tužilaca Kineska štampa je propratila 22. godišnju konferenciju Međunarodnog udruženja tužilaca. Na jednoj od slika predstavnici Udruženja tužilaca Srbije... More detail
Šta traže srpski tužioci Šta traže srpski tužioci Četiri strukovna udruženja podnela su Ministarstvu pravde zajednički predlog za promene 11 članova Ustava, s ciljem da se tužilaštvu obezbedi puna... More detail
Nagrada za Udruženje tužilaca za ostvarivanje ciljeva Nagrada za Udruženje tužilaca za ostvarivanje ciljeva Udruženju tužilaca Srbije dodeljena je nagrada za ostvarivanje ciljeva i standarda Međunarodnog udruženja tužilaca. More detail
UTSUdruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca je profesionalna, nevladina organizacija, koja za cilj ima afirmaciju i zaštitu položaja i ugleda nosilaca javnotužilačke funkcije i postizanje pravne sigurnosti, samostalnosti i nezavisnosti javnog tužilaštva.

Newsletter

Prijavite se za bilten Udruženja tužilaca Srbije