Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije

Udruženje tužilaca Srbije

Vi ste ovde: Početna Press centar Press Clipping
Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Izvršna vlast više od tri meseca odbija da se bavi pitanjem izbora javnih tužilaca: Vlada održava v.d. stanje u tužilaštvima

I pored toga što je prošlo više od tri meseca od kako je Državno veće tužilaca poslalo Vladi Srbije spisak kandidata javnih tužilaca, 33 viša i osnovna tužilaštva i dalje nemaju stalne rukovodioce.

Opširnije...

Zagorka Dolovac

Ponovo vršioci funkcija u 33 osnovna i viša tužilaštva

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac ponovo je postavila vršioce funkcija tužilaca u 33 viših i osnovnih javnih tužilaštava u Srbiji, jer za njih do kraja prošle godine nije završen postupak izbora, saznaje "Tanjug".

Opširnije...

Vlada Republike Srbije (Foto: R. Krstinić)

Izbor tužioca za ratne zločine i dalje na čekanju

Po svemu sudeći i Novu 2017. godinu ovo tužilaštvo dočekaće bez šefa. Vršiocima funkcija u 29 tužilaštava ističe mandat.

Opširnije...

Policija

Ilić: Koga će poslušati policija

Kod visokoosetljivih, visokoprofilisanih predmeta nastaju problemi u odnosu sa policijom, kojih po pravilu nema u redovnom funkcionisanju, rekao je danas zamenik republičkog tužioca Goran Ilić, uz napomenu da je tužilac organ gonjenja, a ne otkrivanja.

Opširnije...

Ilić: Promeniti način izbora javnih tužioca (Foto: Ekspres)

Ilić: Promeniti način izbora javnih tužioca

Izbor i predlaganje tužilaca ne bi smelo da bude nadležnost vlade i u narednim ustavnim promenama tu okolnost bi trebalo izmeniti, izjavio je danas predsednik Udruženja tužilaca Srbije Goran Ilić.

Opširnije...

Tužilaštvima nedostaje 114 tužilaca

Tužilaštvima nedostaje 114 tužilaca

Zamenik tužioca u osnovnom tužilaštvu ima u proseku 1.197 predmeta u radu, u višem 494, a u apelacionom 312.

Opširnije...

V.D. stanje u tužilaštvima

V. D. stanje u tužilaštvima (VIDEO)

Trideset dvoje tužilaca osnovnih i viših tužilaštava i dalje se nalazi u statusu vršioca dužnosti.

Opširnije...

Državno veće tužilaca (Foto: D. Jevremović)

Ko koči izbor tužilaca

Liste kandidata dostavljene su krajem septembra, a vlada još nije stavila na dnevni red pitanje izbora šefova tužilaštava širom Srbije.

Opširnije...

Poslednje vesti

Ilić i Hadžiomerović o pritiscima na pravosuđe Ilić i Hadžiomerović o pritiscima na pravosuđe Samostalnost u radu tužilaca i sudija jeste ugrožena, a brojni su kanali uticaja na njih, ocenio je Poverenik za samostalnost tužilaca Goran Ilić.... More detail
Tužioci i sudije ostali bez povećanja plata Tužioci i sudije ostali bez povećanja plata Plata nosioca javnotužilačke funkcije nije samo ekonomska kategorija, već i materijalna garancija tužilačke samostalnosti, zbog čega se, najavljenim... More detail
Održan poslednji okrugli sto u vezi izmena Ustava koje se odnose na pravosuđe Održan poslednji okrugli sto u vezi izmena Ustava koje se odnose na pravosuđe Ključno je da mi smatramo da se sada traži model relokacije političkog uticaja. Do sada su to bili vlada i parlament a sada se pokušava da se kroz... More detail
UTSUdruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca je profesionalna, nevladina organizacija, koja za cilj ima afirmaciju i zaštitu položaja i ugleda nosilaca javnotužilačke funkcije i postizanje pravne sigurnosti, samostalnosti i nezavisnosti javnog tužilaštva.

Newsletter

Prijavite se za bilten Udruženja tužilaca Srbije