Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije

Udruženje tužilaca Srbije

Vi ste ovde: Početna Press centar Press Clipping
Goran Ilić

Ilić: Isključiti političare iz DVT iz odlučivanja o profesionalim pitanjima

Predsednik Udruženja javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije Goran Ilić rekao je danas da bilo bi dobro da se i pre promene Ustava uspostave mehanizmi koji bi omogućili da se iz postupka odlučivanja o profesionalnim temama iz rada Državnog veća tužilaca (DVT) isključe aktivini političari.

Opširnije...

Radovan Lazić

Izvršna vlast presuđuje pre sudija (VIDEO)

Najveći narkobos na Balkanu i najveći narkodiler u Srbiji, tako su predstavljeni u javnosti. Potvrde o tome, međutim, još nema pred sudom. Ali jedno su, kažu predstavnici domaćeg pravosuđa, procene sudske, a drugo želje izvršne vlasti.

Opširnije...

Dragana Boljević

Dragana Boljević za Politiku: Državni udar u Turskoj tek počinje

U Turskoj je tokom proteklih 21 mesec premešteno, u oblasti udaljene i po hiljadu kilometara od njihovog prebivališta, skoro 9.000 tužilaca i sudija (od oko 15.000) koji su se usudili da štite osnovna prava i slobode i da sude u skladu sa zakonom i svojom savešću čak i u politički osetljivim slučajevima, pa i onim koji dotiču porodicu ili turskog predsednika lično.

Opširnije...

Ilustracija: Đorđe Matić

Pritisci na pravosuđe: Zaplašene sudije i tužioci i šapate političara osluškuju

Na konferenciji za medije na kojoj je u junu 2014. godine najavio smenu četiri načelnika policijskih uprava, premijer Srbije Aleksandar Vučić označio je Dragoslava Kosmajca kao “najvećeg narko dilera u Srbiji”. Vučić je tada rekao da je reč o osobi čije ime niko ne sme da izgovori i da je svima već poznato za veze Kosmajca i pripadnika policijskih i drugih službi.

Opširnije...

Ilić o Savamali: Politički, a ne profesionalni nalozi

Ilić o Savamali: Politički, a ne profesionalni nalozi

Dvadeset hiljada ljudi i jedno pitanje: ko je odgovoran za noćno rušenje u Savamali? Umesto odgovora, iz vladajuće Srpske napredne stranke, stižu čestitke.

Opširnije...

Rušenje u Savamali: "Tužilaštvo i policija su pod političkim uticajem"

Rušenje u Savamali: "Tužilaštvo i policija su pod političkim uticajem"

Tužilaštvo i policija nisu potpuno samostalni i slobodni već njihov efikasan angažman umnogome zavisi od političke volje. Od rušenja objekata u Savamali usred noći uz asistenciju momaka pod fantomkama prošlo je skoro dva meseca.

Opširnije...

Goran Ilić

Srbiji nedostaje 115 tužilaca

U Srbiji nedostaje 115 javnih tužilaca i njihovih zamenika, pokazuje sistematizacija pravosuđa. Sistem je na ivici izdržljivosti jer svaki tužilac rešava po više od hiljadu predmeta.

Opširnije...

Zaštitnik građana ponovo na meti tabloida

Zaštitnik građana ponovo na meti tabloida

Na meti tabloida ponovo je zaštitnik građana Saša Janković. Posle intervjua datom Nedeljniku u kome je govorio o slučaju Savamala, ali i o optužbama kojima je bio izložen zbog priče o smrti svog prijatelja u stanu u kome je tada živeo, ponovo je na naslovnoj strani, etiketiran kao, citiramo, lažov.

Opširnije...

Poslednje vesti

Kineska štampa o 22. godišnjoj konferenciji Međunarodnog udruženja tužilaca Kineska štampa o 22. godišnjoj konferenciji Međunarodnog udruženja tužilaca Kineska štampa je propratila 22. godišnju konferenciju Međunarodnog udruženja tužilaca. Na jednoj od slika predstavnici Udruženja tužilaca Srbije... More detail
Šta traže srpski tužioci Šta traže srpski tužioci Četiri strukovna udruženja podnela su Ministarstvu pravde zajednički predlog za promene 11 članova Ustava, s ciljem da se tužilaštvu obezbedi puna... More detail
Nagrada za Udruženje tužilaca za ostvarivanje ciljeva Nagrada za Udruženje tužilaca za ostvarivanje ciljeva Udruženju tužilaca Srbije dodeljena je nagrada za ostvarivanje ciljeva i standarda Međunarodnog udruženja tužilaca. More detail
UTSUdruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca je profesionalna, nevladina organizacija, koja za cilj ima afirmaciju i zaštitu položaja i ugleda nosilaca javnotužilačke funkcije i postizanje pravne sigurnosti, samostalnosti i nezavisnosti javnog tužilaštva.

Newsletter

Prijavite se za bilten Udruženja tužilaca Srbije