Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije

Udruženje tužilaca Srbije

Vi ste ovde: Početna Press centar Press Clipping
Zgrada DVT u Beogradu

Tužilaštvima fale šefovi

I dalje bez 30 javnih tužilaca, vršiocima funkcija za mesec dana ističe mandat. Predlog za Novi Sad čeka godinu. I nadležni za ratne zločine na čekanju.

Opširnije...

Ilić: Ne treba nam "ustavni stampedo" niti oktroisani ustav

Ilić: Ne treba nam "ustavni stampedo" niti oktroisani ustav

- Jasno je da dinamika promene Ustava neće biti onakva kakva je zacrtana Akcionim planom za poglavlje 23, i bolje da se "probiju" rokovi za izmenu najvišeg pravnog akta, nego da se donese nešto poput oktroisanog ustava - izjavio je danas predsednik Udruženja javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Goran Ilić.

Opširnije...

UTS: Nećemo da ćutimo dok nas omalovažavaju

Udruženje javnih tužilaca Srbije reagovalo na izjave advokata Borivoja Borovića o tužiocima kao „malim uplašenim Ijudima": Nećemo da ćutimo dok nas omalovažavaju

Udruženje javnih tužilaca Srbije oglasilo se saopštenjem povodom izjave advokata Borivoja Borovića, izrečene u RTS-ovoj emisiji „Upitnik", emitovanoj u utorak. Naime, Borović je tom prilikom izjavio da su tužioci „maJi uplašeni ljudi, koji ne znaju da vode unakrsno ispitivanje i koji nisu obučeni".

Opširnije...

Marina Matić Bošković, Programski savet Udruženja tužilaca Srbije

Tužioci: Država nas zanemaruje

Tužilačka istraga, kao jedna od najkrupnijih izmena domaćeg pravosuđa, nikada nije zaživela u punom kapacitetu, tvrde tužioci. Analizirajući stanje u tužilaštvu, došli su do podataka koji pokazuju da ih država zanemaruje i da im smanjuje efikasnost.

Opširnije...

Državno veće tužilaca, Foto: M. Derikonjić

Pred vladom tri kandidata za tužioca za ratne zločine

Na listi DVT-a Snežana Stanojković i Milan Petrović iz Tužilaštva za ratne zločine, kao i sudija Dejan Terzić.

Opširnije...

Vladimir Vukčević, Foto: Danas

Državno veće tužilaca utvrdilo predlog koji će poslati Vladi Srbije za čelno mesto u Tužilaštvu za ratne zločine: Izbor Vukčevićevog naslednika odložen do ponedeljka

Čekaju se prigovori na rang-listu kandidata. Popunjena čelna mesta u tužilaštvima. Vladi Srbije bi u ponedeljak, 26. septembra, trebalo da bude upućen predlog za novog tužioca za ratne zločine, saznaje Danas.

Opširnije...

Tužilaštvo za ratne zločine Foto: Novosti

Tužilaštvo za ratne zločine: Glavni kandidat Snežana Stanojković

Državno veće tužilaca 19. septembra predlaže ime novog šefa Tužilaštva za ratne zločine. Na dnevnom redu je i izbor 33 šefa tužilaštava. Zbog odugovlačenja, Srbija dobila "packe" od Bramerca.

Opširnije...

Foto Tanjug/ S. Radovanović, ilustracija

Uskoro kandidati DVT-a za šefove 33 tužilaštva pred Vladom

Državno veće tužilaca je, godinu dana od raspisivanja oglasa, na današnjoj sednici konačno postiglo konsenzus oko predlaganja kandidata za šefove 33 javna tužilaštava u Srbiji, na čijem su čelu vršioci finkcija od 1. januara ove godine.

Opširnije...

Poslednje vesti

Ilić i Hadžiomerović o pritiscima na pravosuđe Ilić i Hadžiomerović o pritiscima na pravosuđe Samostalnost u radu tužilaca i sudija jeste ugrožena, a brojni su kanali uticaja na njih, ocenio je Poverenik za samostalnost tužilaca Goran Ilić.... More detail
Tužioci i sudije ostali bez povećanja plata Tužioci i sudije ostali bez povećanja plata Plata nosioca javnotužilačke funkcije nije samo ekonomska kategorija, već i materijalna garancija tužilačke samostalnosti, zbog čega se, najavljenim... More detail
Održan poslednji okrugli sto u vezi izmena Ustava koje se odnose na pravosuđe Održan poslednji okrugli sto u vezi izmena Ustava koje se odnose na pravosuđe Ključno je da mi smatramo da se sada traži model relokacije političkog uticaja. Do sada su to bili vlada i parlament a sada se pokušava da se kroz... More detail
UTSUdruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca je profesionalna, nevladina organizacija, koja za cilj ima afirmaciju i zaštitu položaja i ugleda nosilaca javnotužilačke funkcije i postizanje pravne sigurnosti, samostalnosti i nezavisnosti javnog tužilaštva.

Newsletter

Prijavite se za bilten Udruženja tužilaca Srbije