Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije

Udruženje tužilaca Srbije

Vi ste ovde: Početna Press centar Obaveštenja
UTS/DVT

DVT doneo odluku o formiranju zajedničke radne grupe sa predstavnicima UTS


{mosimage}Beograd, 2. mart 2011.

Predsedniku, gospodinu Goranu Iliću

Obaveštavam Vas da je Državno veće tužilaca na današnjoj sednici, a povodom Vašeg Predloga odluke o načinu primene evropskih standarda u postupku preispitivanja odluka prvog sastava Državnog veća tužilaca, donelo odluku da zajedno sa predstavnicima Udruženja javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije formira radnu grupu za izradu Predloga odluke o postupku za preispitivanje odluke prvog sastava Državnog veća tužilaca i odluku da odobri predstavnicima Udruženja javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca da u svojstvu posmatrača prisustvuju u postupku preispitivanja odluka prvog sastava Državnog veća tužilaca.

Opširnije...

Obaveštenje - Isplata naknada za decembar najkasnije do 25. marta

Beograd, 14. mart 2011.

UDRUŽENJE TUŽILACA SRBIJE DOBILO JE INFORMACIJU OD MINISTARSTVA PRAVDE REPUBLIKE SRBIJE DA č†E NAKNADE ZA DECEMBAR 2010. GODINE BITI ISPLAč†ENE NAJKASNIJE DO 25. MARTA 2011. GODINE

UTS

Važno obaveštenje

{mosimage}

Zbog značaja predstojeće Skupštine Udruženja, velikog interesovanja kao i zbog boljih uslova za rad, SKUPšTINA č†E SE ODRŽATI U HOTELU "M", Bulevar Oslobođenja 56a, Beograd

Beograd, 7. februar 2011.

Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilca poziva vas da 19. februara 2011. godine u hotelu Best Western "Hotel M", Bulevar Oslobođenja 56a, Beograd, prisustvujete Skupštini Udruženja javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije, sa početkom u 13,30 časova, kao i Međunarodnom inicijativnom sastanku za regionalnu saradnju strukovnih udruženja, sa početkom u 11 časova, na istom mestu.

Opširnije...

UTS

Model pojedinačnog podneska za Ustavni sud


{mosimage}

Beograd, 19. januar 2011.

Danas je Udruženje tužilaca Srbije stavilo na raspolaganje model pojedinačnog podneska za Ustavni sud, uz preporuku da ga svaki nereizabrani javni tužilac i zamenik javnog tužioca dostavi Ustavnom sudu u svoje ime.

Udruženje tužilaca dostavilo je i predlog Ustavnom sudu da Ustavni sud meritorno odluči o ustavnosti prekida stalnosti javnotužilačke funkcije.

Opširnije...

Zajednička konferencija za novinare UTS i Društva sudija Srbije

{mosimage}
{mosimage}Beograd, 17. januar 2011.

Da bi otklonila nedostatke učinjene u reformi pravosuđa, dana 29.12.2010. godine Narodna skupština Republike Srbije usvojila je izmene i dopune seta pravosudnih zakona. U razlozima za donošenje zakona predlagač je naveo da su zakoni „u potpunosti rađeni u saradnji sa predstavnicima Evropske komisije i Venecijanske komisije Saveta Evrope, koji su o njima dali pozitivno mišljenje“.

Opširnije...

UTS

Rok za pristupanje UTS - 15. januar 2011.

 {mosimage}

Beograd, 29. decembar 2010.

Upravni odbor Udruženja tužilaca doneo je odluku da svi zainteresovani javni tužioci i zamenici javnih tužilaca (izabrani i neizabrani koji nemaju novo zaposlenje) koji žele da pristupe Udruženju, imaju rok za dostavljanje pristupnica do 15. januara 2011. godine, kako bi se obavio postupak ponovne registracije i ažurirala baza podataka u skladu sa novom mrežom sudova.

ODGOVOR USTAVNOG SUDA SRBIJE

{mosimage}
Beograd, 28. decembar 2010.

Povodom Vašeg zahteva broj 214/10 od 7. decembra 2010. godine, kojim tražite informacije o tome da li su zakazane sednice Ustavnog suda na kojima će se odlučivati o ustavnim žalbama i žalbama javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca izjavljenih Ustavnom sudu, saglasno članu 161. Ustava Republike Srbije, protiv Odluke o izboru javnih tužilaca („Službeni glasnik RS", broj 98/09) i Odluke o izboru zamenika javnih tužilaca Državnog veća tužilaca („Službeni glasnik RS", broj 106/09), obaveštavamo Vas da do kraja 2010. godine takve sednice nisu zakazane.

Opširnije...

Zajednički sastanak Društva sudija i Udruženja tužilaca

Zajednički sastanak Društva sudija i Udruženja tužilaca

{mosimage}

Beograd, 23. decembar 2010.

Društvo sudija Srbije i Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije poziva sve sudije i tužioce na zajednički informativni sastanak u subotu, 25. decembra 2010. godine, sa početkom u 12:00 časova u amfitetru 2, pravnog fakulteta u Beogradu.

Zajednička konferencija za medije Društva sudija Srbije i UTS

Zajednička konferencija za medije Društva sudija Srbije i UTS

{mosimage}
Beograd, 15. decembar 2010.

Tačno godinu dana nakon donošenja odluke o tzv. opštem izboru sudija i tužilaca, povodom izmena pravosudnih zakona o kojima će se raspravljati na sutrašnjem sastanku Venecijanske komisije Saveta Evrope i novih pritisaka na sudstvo i mera u vezi sa tim, Društvo sudija Srbije i Udruženje tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije zakazuju zajedničku konferenciju za medije sa temom:  „Kakve su nam izmene pravosudnih zakona potrebne radi otklanjanja ugroženosti nezavisnosti sudstva“.

Konferencija će biti održana u četvrtak, 16. decembra 2010. godine u 10 časova, u prostorijama Društva sudija Srbije, Beograd, Alekse Nenadovića 24

UTS

Odgovor pravnih stručnjaka sledeće sedmice

{mosimage}
Beograd, 19. avgust 2010.

Imajući u vidu shvatanje pojedinih članova Pravnog tima da je preuranjeno da se u ovom trenutku podnose predstavke Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu po članu 6. Evropske konvencije o ljudskim pravima, a u skladu sa pojedinim odlukama suda iz područja primene člana 6. Evropske konvencije o ljudskim pravima kojima su isključena statusna pitanja, odnosno prestanak službe nosioca javnih funkcija, pravni tim se obratio uglednim stručnjacima za ovu oblast i u vezi sa tim očekujemo odgovor u toku sledeće sedmice.

Poslednje vesti

Pohvala jedino za uvođenje Poverenika za samostalnost tužilaca Pohvala jedino za uvođenje Poverenika za samostalnost tužilaca U izveštaju organizacije Grupe država protiv korupcije (GRECO), pod tačkom 60, između ostalog pohvaljena je inicijativa uvođenja Poverenika za samostalnost... More detail
Nenad Stefanović za Vreme: Ustavne promene i posledice Nenad Stefanović za Vreme: Ustavne promene i posledice Ministarstvo pravde je objavilo tzv. radni tekst amandmana za oblast pravosuđa, sa kojim je napravljen zaokret u odnosu na usvojeni akcioni plan, u pravcu... More detail
Strukovna udruženja: Izmene Ustava umanjuju nezavisnost Strukovna udruženja: Izmene Ustava umanjuju nezavisnost Lidija Komlen-Nikolić iz Udruženja tužilaca Srbije je na konferenciji za novinare u Beogradu ukazala da predloženi amandmani ne obezbeđuju samostalnost... More detail
UTSUdruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca je profesionalna, nevladina organizacija, koja za cilj ima afirmaciju i zaštitu položaja i ugleda nosilaca javnotužilačke funkcije i postizanje pravne sigurnosti, samostalnosti i nezavisnosti javnog tužilaštva.

Newsletter

Prijavite se za bilten Udruženja tužilaca Srbije