Konferencija o prekograničnoj saradnji u procesuiranju ratnih zločina

Najnovije:

Podelite članak

Konferencija o prekograničnoj saradnji u procesuiranju ratnih zločina Beograd, 14. jul 2011.
 
Konferencija o prekograničnoj saradnji održana je u beogradskom Art hotelu, u Knez Mihajlovoj ulici. Konferencija predstavlja završnu aktivnost na projektu „Problemi krivičnog prava u otkrivanju, prikupljanju dokaza, gonjenju i suđenju za ratne zločine“ koji je sprovođen u saradnji sa ambasadom Kraljevine Holandije u Srbiji.

Konferenciju su otvorili Goran Ilić, Predsednik Udruženja tužilaca Srbije, Lorent Luis Stokvis, ambasador Kraljevine Holandije u Srbiji, Vladimir Vukčević, tužilac za ratne zločine, Bob Rajd, šef operacija Međunarodnogkrivičnog tribunala za bivšu Jugoslaviju, Rut van Rijn, OEBS misija u Srbiji i Dejvid Luis, pravni saavetnik ambasade SAD u Srbiji.

Konferencija o prekograničnoj saradnji u procesuiranju ratnih zločina Zatim su izazove i iskustva u prekograničnoj saradnji predstavili Veselin Mrdak, zamenik tužioca za ratne zločine Republike Srbije, Davorka Radalj, zamenik tužioca (Republika Hrvatska), Ibro Bulić, tužilac (BiH), Vitomir Soldat, Republičko tužilaštvo Republike Srpske, Alma Džaferović, Kantonalno tužilaštvo Tuzla i Mioljub Vitorović, zamenik tužioca za ratne zločine Republike Srbije.

Na konferenciji je predstavljena publikacija „Ratni zločini i drugi osnovni instituti međunarodnog krivičnog prava“ koja predstavlja rezultat rada na projektu.

Publikaciju je prezentovao profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Milan škulić, urednik izdanja.Konfereciji je prisustvovalo blizu četrdeset tužilaca iz zemlje i inostranstva, kao i saradnika i prijatelja Udruženja.

 

 

 

 

 

 

 

spot_img