Konferencija “Pravo žtve na kompenzaciju”

Najnovije:

Podelite članak


Konferencija 'Pravo žtve na kompenzaciju' Beograd, 13. oktobar 2011.
 
Konferencija "Pravo žrtve na kompenzaciju" organizovana je u Aeroklubu u Beogradu, 13. oktobra 2011. godine, kao deo projekta koji se realizuje u saradnji sa Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS).

Konferenciju je otvorio Goran Ilić, predsednik Udruženja tužilaca Srbije. Zatim je temu "pravo žrtve na kompenzaciju" izložio Milan Žarković, profesor na Kriminalističko – policijskoj akademiji.

Nakon njega, prisutnima su se obratili Radmila Dragičević-Dičić, vf predsednika Apelacionog suda u Beogradu, Biljana Sinanović, sudija Vrhovnog kasacionog suda i Tijana Kostić, advokat.

Posle kratke pauze, konferencija je nastavljena izlaganjem Brankice Grupković, predstavnikom Međunarodnog centra za migracionu politiku, koja je govorila o uporednopravnom pregledu država u regionu i članica EU. Gordana Jekić-Bradajić, tužilac za organizovani kriminal, Tamara Vukasović, predstavnik organizacije Astra i Marija Lukić, predstavnik Misije OEBS u Srbiji, dale su osvrt na moguća rešenja prema postojećem zakonodavnom okviru u Srbiji.

Konferenciji je prisustvovalo oko četrdeset učesnika.

 

 

spot_img