Potpisan Protokol o međusektorskoj saradnji

Najnovije:

Podelite članak

Potpisan Protokol o međusektorskoj saradnji Lajkovac, 14. mart 2013.

Na području opštine Lajkovac potpisan je Protokol o međusektorskoj saradnji u procesu zaštite žrtava nasilja u porodici.

Porodičnim nasiljem kao složenom društvenom pojavom se u lokalnoj sredini bavi više aktera iz sfere pravosudnih i bezbedonosnih struktura, lokalnih vlasti, socijalne zaštite,zdrastva, obrazovanja i građanskog društva.

Ovaj protokol treba da doprinose razvoju i širenju mreže multidisciplinarnog tima za zaštitu žrtava od nasilja u porodici u lokalnoj zajednici kao i primeni objedinjenog modela rada svih aktera na nivou opštine Lajkovac.

Ovakvim pristupom se želi istaći da je žrtva nasilja jedinstven proces u kome učestvuju različiti sistemi od kojih svaki ima svoje posebnosti koje treba poznavati i poštovati.

Potpisan Protokol o međusektorskoj saradnjiPotpisan Protokol o međusektorskoj saradnjiPotpisan Protokol o međusektorskoj saradnji

Svrha ovog protokola je da osigura uslove za delotvoran i celovit rad nadležnih tela radi unapređenja zaštite i pomoći žrtvama nasilje u porodici te pomoći počinitelja u promeni njihovog ponašanja odnosno promeni vrednosnog sistema u cilju nenasilnog rešavanja sukoba i uvažavanja ravnopravnosti polova.

Protokol su potpisali predstavnici sledećih institucija sa područja opštine Lajkovac: predsednik opštine Lajkovac, direktor Zajedničkog centra za socijalni rad Ljig, Lajkovac i Mionica, načelnik policijske stanice Lajkovac, Viši javni tužilac u Valjevu, Osnovni javni tužilac u Valjevu, direktor dečijeg vrtića "Leptirić" iz Lajkovca, Predsednik Prekršajnog suda u Valjevu, direktor Doma zdravlja u Lajkovcu, direktor Srednje škole u Lajkovcu i direktori osnovnih škola u Lajkovcu i Jabučju.


Primer protokola možete preuzeti pdf OVDE 241.51 Kb

spot_img