Reagovanje Gorana Ilića na informaciju iznetu u Nacionalnom dnevniku RTV Pink

Najnovije:

Podelite članak

Goran IlićRadio televizija Pink – Nacionalni dnevnik, uredniku

Poštovani, u vašoj emisiji ”Nacionalni dnevnik“  izneli ste tvrdnju da sam u jutarnjem programu RTV Pink rekao  da je protiv gdina Dragana Đilasa podneta krivična prijava  u novembru mesecu 2000. godine i da je podnosilac premijer Zoran Đinđić.

 

Istina je da sam izneo tvrdnju da je protiv Dragana Đilasa bila podneta krivična prijava, ne određujući datum podnošenja, njenu sadržinu kao i da ne mogu da tvrdim da je podnosilac prijave pokojni premijer Zoran Đinđić.

Takođe, suština moje izjave je da se u slučaju konkretne krivične prijave protiv Dragana Đilasa kao i u svim drugim slučajevima zlopotrebljava medijski prostor isticanjem činjenice da je podneta krivična prijava, da se time narušava pretpostavka nevinosti kao i da najave krivičnih prijava i komentarisanje krivičnih postupka koji su u toku  mogu da utiču na objektivnost odlučivanja organa krivičnog postupka.

Potrebno je da informaciju koju emitujete izmenite u skladu sa ovim ovim pojašnjenjem ili da obustavite dalje emitovanje navedenog priloga.

Srdačno.

Goran Ilić

spot_img