Održan sastanak sa ministrom pravde RS na temu rešenja iz radne verzije Zakona o platama i drugim primanjima zaposlenih u javnom sektoru

Najnovije:

Podelite članak

Ministarstvo pravde RSNa zahtev ministra pravde RS povodom pisma predsednika Udruženja, danas oko 09.30 časova održan je kraći sastanak sa ministrom. Tema razgovora su bila rešenja iz radne verzije Zakona o platama i drugim primanjima zaposlenih u javnom sektoru.

Ministar je izneo nedvosmislen stav da bi regulisanje plata sudija i tužilaca Zakonom o platama i drugim primanjima u javnom sektoru bilo neustavno, a ukoliko bi plate sudija i tužilaca bile regulisane Zakonom o platama i drugim primanjima zaposlenih u javnom sektoru, njegov stav i uverenje je da plate zamenika tužilaca moraju da budu izjednačene sa platama sudija istog nivoa a plate predsednika sudova sa platama javnih tužilaca istog nivoa, kao i da rang javnog tužioca odgovara rangu predsednika suda, a rang zamenika javnog tužioca rangu sudije.

Sastanak je završen obostranom saglasnošću da statusi prinadležnosti tužilaca i zamenika u budućim zakonskim rešenjima ne smeju da budu dovedeni u pitanje.

spot_img