DVA OKRUGLA STOLA U ORGANIZACIJI UTS NA PALIč†U

Najnovije:

Podelite članak

Sastanak Upravnog odbora UTS na Paliću Sastanak Upravnog odbora Udruženja javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije održan je 19. aprila 2008. godine na Paliću.

Održavanje Upravnog odbora podržao je OSCE, uz čiju podršku je gost na Upravnom odboru bio Dr Jorge Albino Alves Costa, javni tužilac/savetnik pri Ustavnom sudu Portugala, koji je u okviru drugog dela sednice Upravnog odbora, posvećenog Međunarodnoj saradnji, približio način rada, organizaciju i funkcionisanje Tužilaštva u Portugalu. Ovom prilikom predstavljeni su Način i izbor članova Visokog Tužilačkog saveta i funkcionisanje administrativne kancelarije u Portugalu kao i Kriterijumi evaluacije, napredovanja i disciplinske mere.

Gosti Upravnog odbora bili su i Slobodan Homen, pomoćnik Ministra pravde Republike Srbije i Georges Proulx, tadašnji regionalni direktor Kanadskog projekta reforme pravosuđa u Srbiji. Predstavnik OSCE-a na sednici Upravnog odbora bila je Ivana Ramadanović – pravni savetnik pri Odeljenju za vladavinu prava i ljudska prava u Misiji OSCE-a. u Srbiji.

Sastanak UO UTS na Paliću U okviru radnog dela Upravnog odbora održana su i dva okrugla stola i to:

„Predstavljanje Poslovnika o radu državnog veća tužilaca i predstavljanje Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u administrativnoj kancelariji Državnog veća tužilaca“ – ovaj okrugli sto predviđen je projektom „Državno veće tužilaca – izrada podzakonskih akata“ koji finansijski podržava Kanadski projekat reforme pravosuđa u Srbiji.

Drugi okrugli sto bio je posvećen predstavljanju rada na projektu „Podrška kancelariji Udruženja tužilaca Srbije“, koji finansijski podržava Ambasada Kraljevine Holandije u Beogradu.

Sastanak UO UTS na Paliću Teme ovog okruglog stola bile su:

„Uticaj tužilaštva na kaznenu politiku“
„Saradnja tužilaštva i policije“
„Izrada brošure o Udruženju javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije“

Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije najavljuje i održavanje okruglih stolova u Valjevu i u Beogradu i to:

  – 26. maja 2008, Valjevo, Hotel „Grand“ – projekat „ Javnotužilački priručnik“, koji finansijski podržava Kanadski projekta reforme pravosuđa u Srbiji.

  – 2. juna 2008, Beograd – završni okrugli sto za projekat „Državno veće tužilaca – izrada podzakonskih akata“, koji će takođe biti realizovan uz Finansijsku podršku Kanadskog projekta reforme pravosuđa u Srbiji. Projekat će biti održan u prostorijama Udruženja javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije.

spot_img