Konferencija u ogranizaciji UTS

Najnovije:

Podelite članak


191108.konf2M.jpg Beograd, 19. novembar 2008.

U okviru projekta „Kriterijumi vrednovanja rada javnih tužilaca", koji sprovodi Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije u saradnji sa misijom OEBS-a u Srbiji, 18. novembra 2008. godine u hotelu "Kontinental" u Beogradu, organizovana je konferencija na kojoj su stručnoj javnosti prezentovani rezultati rada Radne grupe.

Konferenciju je otvorio Goran Ilić, predsednik UO Udruženja, potom su uvodne reči dali Snežana Malović – ministarka pravde RS i Ruith van Rhijn – šef Pravnog odeljenja Misije OSCE-a u Srbiji.

191108.konf1M.jpg Takođe, uvodne reči dali su i oba specijalna tužioca: Tužilac za ratne zločine – gospodin Vladimir Vukčević i Tužilac za organizovani kriminal – gospodin Miljko Radisavljević.

Iskustva svojih zemalja u ovoj oblasti izneli su gosti: gospođa Vesna Medenica – predsednica Vrhovnog suda Crne Gore i gospodin Dragan Novosel – zamjenik Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske.

191108.konf3M.jpg Moderator konferencije bio je Bruno Vekarić, portparol Tužilaštva za ratne zločine.

Konferenciji su prisustvovali tužioci i zamenici tužilaca iz Srbije kao i veliki broj novinara.

 

Ovde možete pročitati govor ministarke pravde Republike Srbije Snežane Malović na konferenciji u hotelu "Kontinental"

Ovde možete pročitati govor specijalnog tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića na konferenciji u hotelu "Kontinental"

spot_img