Održan okrugli sto u Beogradu

Najnovije:

Podelite članak


Beograd, 30. april 2009.

 
Okrugli sto "Oportunitet krivičnog gonjenja kao instrument efikasnosti krivičnog postupka i izricanja alternativnih krivičnih sankcija" održan je 30. aprila u hotelu Palas, u Beogradu, u organizaciji Udruženja tužilaca Srbije.

Na skupu je predstavljena monografija "Oportunitet krivičnog gonjenja". O značaju ove teme govorili su pojedini autori monografije: Stanko Bejatović, dekan Pravnog fakulteta u Kragujevcu, Goran Ilić predsednik UO Udruženja tužilaca Srbije, Milan škulić, profesor Pravnog fakulteta u Beogradu, Vojislav čurđić, profesor Pravnog fakulteta u Nišu, Jasmina Kiurski, zamenik republičkog javnog tužioca, Miodrag Simović, profesor Pravnog fakulteta u Banja Luci, Janko Lazarević, sudija Vrhovnog suda Srbijei Isabeau Vilandre, direktor Kanadskog projekta za reformu pravosuđa u Srbiji.

Okruglom stolu je prisustvovalo oko 40 okružnih i opštinskih javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca sa područja Beograda, Smedereva, Kosovske Mitrovice i Pančeva.

Predstavljanje monografije bila je ujedno i poslednja aktivnost u okviru realizacije programa "Oportunitet krivičnog gonjenja kao instrument efikasnosti krivičnog postupka i izricanja alternativnih krivičnih sankcija".

Udruženje tužilaca Srbije ovaj projekat je realizovalo uz pomoć Kanadskog projekta za reformu pravosuđa u Srbiji.

spot_img