Izrada kriterijuma za vrednovanje rada javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca u posebnim odeljenjima za ratne zločine i organizovani kriminal

Najnovije:

Podelite članak

fosUdruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca projekat je sprovelo u saradnji sa Fondom za otvoreno društvo. Radna grupa je pripremila kriterijume za vrednovanje rada javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca u posebnim tužilaštvima za organizovani kriminal, ratne zločine i visokotehnološki kriminal, u skladu sa članom 47. Pravilnika o kriterijumima i merilima vrednovanja rada javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca. Takođe, organizovana je i konferencija na kojoj  su prezentovani kriterijumi za vrednovanje rada javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca u posebnim tužilaštvima.

Organizaciju konferencije finansijski i tehnički je podržao EU projekat za podršku Visokom savetu sudstva i Državnom veću tužilaca. Kako bi se obezbedilo šire učešće stručne i opšte javnosti, kriterijumi za vrednovanje rada biće publikovani u vidu brošure koja će biti dostavljena svim opštinskim i okružnim tužilaštvima u Srbiji, kao i Republičkom tužilaštvu.

Projekat je sproveden u periodu april – oktobar 2009. godine.

 

spot_img