Evropa nadzire reviziju

Najnovije:

Podelite članak


Goran Ilić i Dragana BoljevićNovosti, 3. jun 2010.

Društvo sudija Srbije i Udruženje javnih tužilaca potvrdili pisanje "Novosti": EK ukazala srpskim zvaničnicima na neophodnost da se sprovede potpuna revizija postupka reizbora, da će ovakav proces u potpunosti podržati i pomno nadzirati

Društvo sudija Srbije i Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije izdali su u četvrtak saopštenje kojim, praktično, potvrđuju pisanje “Novosti”.

Na svojim sajtovima ova dva udruženja objavila su integralne verzije poslaničkog pitanja Luiđija Demađistratisa, italijanskog poslanika u Evropskom parlamentu i odgovor štefana Filea, komesara za proširenje.

U saopštenju dva društva se, između ostalog, kaže:

“MEDEL-u (Evropskom udruženju sudija i tužilaca za demokratiju i slobode) i strukovnim udruženjima sudija i tužilaca Srbije prosleđen je odgovor od 1. juna 2010. godine na poslaničko pitanje Luiđija Demađistratisa, postavljeno u vezi sa dešavanjima u srpskom pravosuđu i zavedeno pod brojem E-2637/10.

U odgovoru koji je, u ime Evropske komisije, dostavio štefan File, komesar za pridruživanje, između ostalog, navedeno je da je EK ukazala srpskim zvaničnicima na neophodnost da se sprovede potpuna revizija postupka reizbora, da će ovakav proces u potpunosti podržati i pomno nadzirati, kao i da će se nadzor odraziti i na godišnji izveštaj o napretku i na moguću ocenu srpske kandidature za pristupanje EU.

(Izvor: Novosti)

spot_img