Okrugli stolovi u Kragujevcu, Nišu i Čačku

Najnovije:

Podelite članak


Okrugli sto u KragujevcuKragujevac, 23. septembar 2010.

Niš, 30. septembar 2010.

Čačak, 01. oktobar 2010.

Krajem septembra i prvog dana oktobra održana su još tri okrugla stola "Trgovina ljudima – Odgovor države, izazovi iniciranja krivičnog postupka i tretman žrtve".

Prvi od ova tri seminara je održan u Kragujevcu. Predavači su bili Milan Žarković, profesor Kriminalističko-policijske akademije, sa temom "Pojam trgovine ljudima, faze i oblici eksploatacije, ko su žrtve i izvršioci", Miodrag Plazinić, tužilac u Višem javnom tužilaštvu u Valjevu, na temu "Pokretanje i vodjenje pretkrivičnog postupka", Goran Todorović, iz Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, koji je predstavio temu "Izazovi pokretanja i vodjenja pretkrivičnog postupka" i Biljana Sinanović, sudija Kasacionog suda, sa temom "Odšteta žrtvama trgovine ljudima".

Seminaru je prisustvovalo blizu četrdeset učesnika iz Apelacionog, Višeg i Osnovnog tužilaštva i suda u Kragujevcu, Višeg i Osnovnog tužilaštva u Jagodini, Višeg i Osnovnog tužilaštva u Kraljevu, kao i iz policijske uprave u Kragujevcu. 

Okrugli sto u NišuSeminar u Nišu održan je 30. septembra. Kao predavači su se pojavili Milan Žarković, profesor Kriminalističko-policijske akademije, sa temom "Pojam trgovine ljudima, faze i oblici eksploatacije, ko su žrtve i izvršioci", Goran Todorović, iz Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, koji je predstavio temu "Izazovi pokretanja i vodjenja pretkrivičnog postupka", Biljana Sinanović, sudija Kasacionog suda, sa temom "Odšteta žrtvama trgovine ljudima" i Gordana Jekić-Bradajić, zamenik tužioca za organizovani kriminal, sa temom "Izazovi pokretanja i vodjenja pretkrivičnog postupka".

Seminaru je prisustvovalo blizu četrdeset tužilaca iz Niša, Vranja, Leskovca, Prokuplja i Pirota.

Okrugli sto u Čačku održan je 1. oktobra. Predavači su bili Milan Žarković, profesor Kriminalističko-policijske akademije, sa temom "Pojam trgovine ljudima, faze i oblici eksploatacije, ko su žrtve i izvršioci", Miodrag Plazinić, tužilac u Višem javnom tužilaštvu u Valjevu, na temu "Pokretanje i vodjenje pretkrivičnog postupka", kao i Goran Todorović, iz Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Gordana Jekić-Bradajić, zamenik tužioca za organizovani kriminal, koji su pričali o "Efikasnosti mera u otkrivanju i dokazivanju krivičnog dela trgovine ljudima".

Seminar je održan pred oko dvadeset i pet tužilaca iz Čačka, Valjeva, Požege, Prijepolja, Kruševca i Novog Pazara.

spot_img