Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije

Udruženje tužilaca Srbije

Vi ste ovde: Početna Aktivnosti Vesti Regionalna konferencija "Alumni dani mart 2018" u Beogradu

Regionalna konferencija "Alumni dani mart 2018" u Beogradu

Jasmina KrštenićU Beogradu je 27. marta 2018.godine u hotelu "Radisson Blu Old Mill" održana regionalna konferencija u organizaciji Holandskog helsinškog komiteta, Univerziteta u Lajdenu i Haške akademije za lokalnu upravu. Učestvovali su predstavnici zemalja Zapadnog Balkana koji su bili članovi delegacija svojih zemalja na obuci u Hagu u toku 2017.godine.

Jasmina KrštenićRad konferencije je otvorio i pozdravio Ambasador Kraljevine Holandije u Republici Srbiji i Crnoj Gori, Njegova ekselencija Henk van der Dool, kao i Pepijn Gerrits, izvršni direktor Holandskog helsinškog komiteta i Rick Lawson, profesor Evropskih ljudskih prava na Univerzitetu u Lajdenu, Kraljevina Holandija.

Regionalna konferencija "Alumni dani mart 2018" u BeograduU okviru sedam tematskih grupa razmotrena je realizacija planova u zemljama čije su delegacije učestvovale u obuci u sedam različitih treninga: Integritet državnih službenika, Upravljanje pravdom, Javne nabavke, Ljudska prava i manjine, Decentralizacija i učešće građana, Sloboda medija i Upravljanje javnim finansijama.

Kao učesnik dve obuke, Integriteta državnih službenika i Slobode medija, učestvovala sam u prezentaciji ostvarenja plana u okviru rada Tužilaštva u obuci za Slobodu medija gde sam naglasila da svako tužilaštvo u Republici Srbiji ima zamenika javnog tužioca zaduženog za odnose sa medijima i da je Tužilaštvo ostvarilo profesionalan kontakt sa predstavnicima medija u pogledu izveštavanja medija o radu Tužilaštva, kao i približavanja važnosti i kompleksnosti rada Tužilaštva građanima i širokoj javnosti.

Takođe sam učestvovala u radionici " Nezavisnost sudije i pravosuđa, od pravnog pravila do vladavine prava" čiji je koordinator bila sudija i zamenik predsednika Okružnog suda u Amsterdamu, Esther de Rooij.

Pripremila:
Jasmina Krštenić
zamenik javnog tužioca

Poslednje vesti

Ilić: Preterana kritika šteti sudskom postupku Ilić: Preterana kritika šteti sudskom postupku Javnost Srbije je bila obasuta komentarima i saopštenjima posle objavljivanja prvostepene odluke donete u korist ministra policije Nebojše Stefanovića,... More detail
Aktuelni saziv DVT do sada izabrao 120 zamenika, a do kraja godine jos 61 Aktuelni saziv DVT do sada izabrao 120 zamenika, a do kraja godine jos 61 Odlukom Vlade Republike Srbije od 18.07.2018. godine o upotrebi sredstava tekuće budžetske rezerve, Državnom veću tužilaca odobrena su sredstva za... More detail
Udruženja sudija i tužilaca: Napad na advokata je napad na pravosudni sistem zemlje Udruženja sudija i tužilaca: Napad na advokata je napad na pravosudni sistem zemlje Društvo sudija Srbije apelovalo je danas policiju i tužilaštvo da preduzmu sve mere u pronalaženju ubice advokata Dragoslava Ognjanovića. More detail
UTSUdruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca je profesionalna, nevladina organizacija, koja za cilj ima afirmaciju i zaštitu položaja i ugleda nosilaca javnotužilačke funkcije i postizanje pravne sigurnosti, samostalnosti i nezavisnosti javnog tužilaštva.

Newsletter

Prijavite se za bilten Udruženja tužilaca Srbije