Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije

Udruženje tužilaca Srbije

Vi ste ovde: Početna Press centar Obaveštenja
utslogoborder

Udruženje imenovalo predstavnike u Programskom savetu Pravosudne akademije

Obaveštavamo vas da je Udruženje tužilaca Srbije imenovalo dva predstavnika za članove Programskog saveta Pravosudne akademije.

Opširnije...

Obaveštenje

Konferencija za medije: "Budućnost pravosuđa iz ugla struke"

Obaveštavamo vas da je za 26.mart 2014. godine zakazana konferencija za medije u prostorijama Press centra UNS-a u Beogradu, u Knez Mihajlovoj ulici broj 6, III sprat, sa početkom u 12,30 časova, te ovim putem pozivamo sve predstavnike medija da prisustvuju navedenoj konferenciji, pod nazivom:

Opširnije...

Iustitia

UTS poziva članove da dostave svoje tekstove za novi broj časopisa "Tuzilačka reč"

Pozivamo sve zainteresovane članove da dostave tekstove za novi broj časopisa "Tuzilačka reč". Tema novog broja "Tuzilačke reči" biće UPOTREBA SPECIJALNIH ISTRAŽNIH MERA (Posebne dokazne radnje) i kontrola njihove upotrebe.

Svi zainteresovani članovi tekstove mogu dostaviti do petka, 29. maja 2015. godine na e-mail adrese administrativne kancelarije UTS -a: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

 

Obaveštenje

Formiran tim za ocenu ustavnosti Zakona o umanjenju neto prihoda u javnom sektoru


Beograd, 5. februar 2014.

 
Udruženja tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije u saradnji sa Društvom sudija Srbije i Pravnim fakultetom Unirveziteta u Beogradu, oformilo je pravni tim za pripremu inicijative za ocenu Ustavnih odredbi Zakona o umanjenju neto prihoda lica u javnom sektoru (sl. gl.108/13) kojim su umanjene plate nosiocima javnotužilačke funkcije.

Obaveštenje

Obaveštenje: Pravilnik o kriterijumima i postupku za premeštaj nosilaca javnotužilačke funkcije


Beograd, 12. novembar 2013.

Obaveštavamo Vas da je na VII Redovnoj izveštajnoj skupštini usvojeno više dokumenata od kojih je jedan Pravilnik o kriterijumima i postupku za premeštaj nosilaca javnotužilačke funkcije iz ukinutih javnih tužilaštava ili javnih tužilaštava u kojima je smanjen broj zamenika javnih tužilaca koji Vam stavljamo na uvid.

Pravilnik će biti prosleđen Ministarstvu pravde i državne uprave i Državnom veću tužilaca.

Pravilnik možete preuzeti  OVDE 126.90 Kb.

Obaveštenje

Regionalna konferencija "Reforma pravosuđa i uloga strukovnih udruženja"


Beograd, 4. novembar 2013.

U petak 8. novembra 2013. godine,sa početkom u 09.30 časova održaće se Regionalna konferencija koju organizuje Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji.

Tema konferencije će biti “Reforma pravosuđa i uloga strukovnih udruženja”.

Danas, s obzirom na sve veće promene, potrebu saradnje i usklađivanja između zakonodavstava, kao i konstantne unutrašnje promene sistema ova tema se pokazuje sve značajnijom.

Opširnije...

UTS

Obaveštenje: Na skupštini se usvaja Deklaracija o položaju javnog tužilaštva


Beograd, 29. oktobar 2013.

Obaveštavamo članove Udruženja tužilaca Srbije da će na VII redovnoj izveštajnoj Skupštini biti predstavljena i usvojena Deklaracija o položaju javnog tužilaštva i nosilaca javnotužilačke funkcije.

Deklaracija će ukazati na brojne probleme u primeni novog Zakonika o krivičnom postupku, zatim na probleme koji mogu nastupiti u primeni i sprovođenju odredbi Zakona o izmenama i dopunama Zakona o sedištima i područjima sudova i javnih tužilaštava kao i da predoči u kojoj meri će najvaljeno smanjenje plata javnih tužilaca, a i zamenika ugroziti materijalni položaja zaposlenih u javnom tužilaštvu.

Opširnije...

Redovna izveštajna Skupština Udruženja tužilaca Srbije

Redovna izveštajna skupština UTS 9. novembra u Beogradu


Obaveštavamo sve članove Udruženja tužilaca Srbije da će se Redovna izveštajna Skupština Udruženja održati 09. novembra 2013. godine u Beogradu.

Poziv i program rada će biti dostavljeni narednih dana putem elektronske pošte na adrese članova kao i na adrese tužilaštava.

Obaveštenje

Udruženje odredilo dva predstavnika za članove radne grupe


Beograd, 9. avgust 2013.

Obaveštavamo vas da je Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije odredilo dva predstavnika za članove radne grupe za izradu Pravilnika o složenosti predmeta u javnom tužilaštvu, i to:

- mr Jasminu Kiurski, predsednika Programskog saveta Udruženja;

- Nebojšu Živkovića, člana Etičkog saveta Udruženja.

UTS

Izvršena kontrola raspolaganja finansijskim sredstvima Udruženja


Beograd, 17. jul 2013.

Na osnovu odluka 128/08 i 68/10c, donetih od strane Upravnog odbora Udruženja, 28. juna 2013. godine izvršen je pregled raspolaganja finansijskim sredstvima Udruženja.

Kontrolu je izvršila Komisija koju su činili predsednik Nadzornog odbora Udruženja, Rodoljub Nešković, potpredsednika Upravnog odbora Udruženja, Miodrag Plazinić i finansijski menadžer Udruženja, Vanja Mrakić.

Zaključak Komisije - dokumentacija uredno vođena.

Poslednje vesti

Mišljenje CCPE biroa na zahtev Udruženja tužilaca Srbije za procenu usaglašenosti sa evropskim standardima predloženih amandmana na Ustav Republike Srbije koji se odnose na sastav Veća tužilaca i na funkcionisanje tužilaca Mišljenje CCPE biroa na zahtev Udruženja tužilaca Srbije za procenu usaglašenosti sa evropskim standardima predloženih amandmana na Ustav... Mišljenje CCPE biroa na zahtev Udruženja tužilaca Srbije za procenu usaglašenosti sa evropskim standardima predloženih amandmana na Ustav Republike... More detail
Tužioci: Neophodna dalja rasprava o amandmanima Tužioci: Neophodna dalja rasprava o amandmanima Povodom mišljenja Venecijanske komisije o Nacrtu ustavnih amandmana u oblasti pravosuđa, Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca smatra... More detail
Godišnja HELP konferencija Saveta Evrope Godišnja HELP konferencija Saveta Evrope 21. i 22. juna 2018.godine održana je godišnja HELP konferencija Saveta Evrope u Strazburu pod nazivom „Dobar trening za dobre sudske presude“. Na... More detail
UTSUdruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca je profesionalna, nevladina organizacija, koja za cilj ima afirmaciju i zaštitu položaja i ugleda nosilaca javnotužilačke funkcije i postizanje pravne sigurnosti, samostalnosti i nezavisnosti javnog tužilaštva.

Newsletter

Prijavite se za bilten Udruženja tužilaca Srbije