Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije

Udruženje tužilaca Srbije

Vi ste ovde: Početna Press centar Obaveštenja
Konferencija: Da li se pravni sistemi rastvaraju u globalizaciji?

Konferencija: "Da li se pravni sistemi rastvaraju u globalizaciji?"

Beograd, 2. jul 2013.

Francuska ambasada u Beogradu, u saradnji sa Fondacijom za kontinentalno pravo, poziva Vas da prisustvujete konferenciji "Da li se pravni sistemi rastvaraju u globalizaciji?" koja će biti održana 4. jula u 17.30h u konferencijskoj sali Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Molimo da potvrdite svoje prisustvo do 3. jula odgovorom na ovu poruku

Opširnije...

Nenad Ukropina

Preminuo Nenad Ukropina


Beograd, 19. jun 2013.

S velikim žaljenjem smo primili vest da je preminuo jedan od osnivača i dugogodišnji član Udruženja tužilaca Srbije i Apelacioni javni tužilac u Beogradu, Nenad Ukropina.

Nenad Ukropina je bio čovek koji je ceo svoj radni vek i život posvetio javnotužilačkoj organizaciji. Ostaće upamćen kao tužilac strogog izraza lica, iza kojeg se krio jedan topao i drag čovek koji je u datom momentu bio spreman da pomogne svojim kolegama i saradnicima. Pripadao je generaciji tužilaca koji su ostavili trag svojim načinom života i rada.

Obaveštavamo članove Udruženja da će se komemorativna sednica povodom smrti Nenada Ukropine održati u petak, 21. juna, u 9:30 časova, u svečanoj sali Palate pravde.

Obaveštenje

Ministarstvu pravde upućen dopis sa spiskom delegiranih predstavnika nereizabranih kolega

Beograd, 6. jun 2013.

Obaveštavamo članove da je Udruženje tužilaca Srbije, 29. maja 2013. godine, uputilo dopis Ministarstvu pravde i državne uprave Republike Srbije sa spiskom delegiranih predstavnika neizabranih javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca tokom opšteg reizbora 2009. godine, a u cilju organizovanja sastanka predstavnika Ministarstva pravde i predstavnika neizabranih kako bi bio postignut sporazum u vezi sa isplatom materijalne i nematerijalne štete na koju imaju pravo po odluci Ustavnog suda.

UTS

Obaveštenje nereizabranim kolegama


Beograd, 23. maj 2013.

Poštovane koleginice i kolege, nereizabrani javni tužioci i zamenici javnih tužilaca tokom opšteg izbora 2009, obaveštavamo vas da je Udruženju tužilaca Srbije, dana 20. 05. 2013. godine, dostavljen dopis Ministarstva pravde i državne uprave u cilju postizanja sporazuma u vezi sa isplatom materijalne i nematerijalne štete na koju imate pravo po odluci Ustavnog suda.

Dopisom se predlaže da nereizabrani tužioci i zamenici tokom opšteg izbora 2009. godine, ovlaste svoje predstavnike kako bi se pronašlo zajedničko rešenje u što skorijem roku u vezi isplate materijalne i nematerijalne štete.

Opširnije...

Obaveštenje

Pristigli podaci o izjašnjavanju kolegijuma javnih tužilaštava

* NAPOMENA: Informacije o izjašnjavanju nisu zvanične, već se radi o podacima koje je Udruženje prikupilo od kolega koji su prisustvovali kolegijumima

Beograd, 15. mart 2013.

Prema dosad pristiglim podacima u Kancelariju Udruženja javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije o izjašnjavanjima kolegijuma javnih tužilaštava o zahtevu da izmenama i dopunama Zakona o javnom tužilaštvu prestane mandat sadašnjem sazivu Državnog veća tužilaca i da se raspišu izbori za članove Državnog veća tužilaca, kolegijumi su se izjasnili:

1)    da se donesu izmene i dopune zakona i da se raspišu izbori za članove DVT:

Opširnije...

UTS

Sastanak delegacije potpisnika Inicijative sa savetnikom predsednika RS Oliverom Antićem


Beograd, 13. mart 2013.

Delegacija potpisnika inicijative za pokretanje postupka za utvrđivanje odgovornosti članova Prvog i Stalnog sastava Državnog veća tužilaca iz reda javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca i Udruženja tužilaca Srbije, u sastavu Slavko Knežević, dr Goran Ilić, Radovan Lazić i Vesna Staletović, biće primljena kod savetnika predsednika Republike Srbije, dr Olivera Antića, dana 14. 03. 2013. godine.

Na sastanku će se razgovarati o pitanju profesionalne odgovornosti članova Prvog i Stalnog sastava Državnog veća tužilaca iz reda javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca.

Ministarstvo pravde i državne uprave Republike Srbije

Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom tužilaštvu


Beograd, 10. decembar 2012.

Republika Srbija, Ministarstvo pravde i državne uprave

Gospodinu dr Goranu Iliću,

Poštovani, u prilogu akta dostavljamo vam tekst Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom tužilaštvu, pripremljen nakon izvršene pravnotehničke redakcije.

Molimo da nam o dostavljenom tekstu date predloge i sugestije.

Opširnije...

UTS/DSS

Konferencija za medije: "Kakva su rešenja Srbiji potrebna za pravosuđe?"


Beograd, 11. decembar 2012.

Pred donošenje novih pravosudnih zakona, Društvo sudija Srbije i Udruženje tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije organizuju konferenciju za medije sa temom: KAKVA SU REšENJA SRBIJI POTREBNA ZA PRAVOSUčE?

Konferencija će biti održana u sredu, 12. decembra 2012 godine u 10:00 časova u prostorijama Društva sudija Srbije u Beogradu, Alekse Nenadovića 24/1.

 

UTS/DVT

UTS dostavio DVT-u spisak kandidata za izbor sastava disciplinskih organa kao stalnih tela DVT

Beograd, 3. decembar 2012.

Poštovana gospođo Dolovac,

Uprkos načelnoj primedbi da povodom usvajanja Pravilnika o disciplinskom postupku i disciplinskoj odgovornosti javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca nije sprovedena suštinska rasprava i da nisu usvojene brojne, osnovane primedbe na tekst Nacrta tog dokumenta, u cilju ostvarivanja dobre saradnje, dostavljamo Vam spisak kandidata Udruženja tužilaca Srbije za izbor sastava disciplinskih organa kao stalnih tela Državnog veća tužilaca:

Opširnije...

Obaveštenje

Inicijativa za pokretanje postupka za utvrđivanje pojedinačne odgovornosti članova DVT


Beograd, 5. novembar 2012.

INICIJATIVA ZA POKRETANJE POSTUPKA ZA UTVRčIVANJE POJEDINAČNE ODGOVORNOSTI ČLANOVA PRVOG I STALNOG SASTAVA DRŽAVNOG VEč†A TUŽILACA IZ REDA JAVNIH TUŽILACA I ZAMENIKA JAVNIH TUŽILACA

Obaveštavamo članove udruženja i stručnu javnost da je Udruženje tužilaca Srbije primilo Inicijativu koja je podržana od strane više od 50 tužilaca i zamenika tužilaca.

Inicijativom se traži pokretanje pojedinačne odgovornosti prvog i stalnog sastava DVT u reizboru i preispitivanju odluka neizabranih JT i ZJT. Naglašavamo da se svi zainteresovani javni tužioci i zamenici, stručnjaci pravnih nauka, kao i svi ostali mogu pridružiti Inicijativi za utvrđivanje pojedinačne  odgovornosti članova DVT pojedinačnim oglašavanjem, bilo potpisivanjem Inicjative u kancelariji Udruženja tužilaca, bilo putem mejla na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

Tekst inicijative nalazi se u nastavku.

Opširnije...

Poslednje vesti

Mišljenje CCPE biroa na zahtev Udruženja tužilaca Srbije za procenu usaglašenosti sa evropskim standardima predloženih amandmana na Ustav Republike Srbije koji se odnose na sastav Veća tužilaca i na funkcionisanje tužilaca Mišljenje CCPE biroa na zahtev Udruženja tužilaca Srbije za procenu usaglašenosti sa evropskim standardima predloženih amandmana na Ustav... Mišljenje CCPE biroa na zahtev Udruženja tužilaca Srbije za procenu usaglašenosti sa evropskim standardima predloženih amandmana na Ustav Republike... More detail
Tužioci: Neophodna dalja rasprava o amandmanima Tužioci: Neophodna dalja rasprava o amandmanima Povodom mišljenja Venecijanske komisije o Nacrtu ustavnih amandmana u oblasti pravosuđa, Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca smatra... More detail
Godišnja HELP konferencija Saveta Evrope Godišnja HELP konferencija Saveta Evrope 21. i 22. juna 2018.godine održana je godišnja HELP konferencija Saveta Evrope u Strazburu pod nazivom „Dobar trening za dobre sudske presude“. Na... More detail
UTSUdruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca je profesionalna, nevladina organizacija, koja za cilj ima afirmaciju i zaštitu položaja i ugleda nosilaca javnotužilačke funkcije i postizanje pravne sigurnosti, samostalnosti i nezavisnosti javnog tužilaštva.

Newsletter

Prijavite se za bilten Udruženja tužilaca Srbije