Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije

Udruženje tužilaca Srbije

Vi ste ovde: Početna Press centar Obaveštenja
UTS2

Udruženje uplatilo prikupljena sredstva pomoći obolelom kolegi


Beograd, 28. decembar 2011.

Od sredstava prikupljenih akcijom koju smo pokrenuli 14. decembra, obolelom kolegi je danas na račun uplaćeno 68.040,00 dinara, neto, po odbitku poreza (ukupno prikupljeno 81.000,00, porez 12.960,00, uplaćeno neto 68.040,00 dinara)

I dalje apelujemo na sve članove i prijatelje Udruženja da podrže akciju.

 

UTS

Broj računa za uplatu dobrovoljnih priloga za lečenje


Beograd, 14. decembar 2011.

Apelujemo na sve članove i prijatelje Udruženja javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije, da svojim dobrovoljnim prilozima pomognu lečenje obolelom kolegi.

Molimo Vas da Vaše uplate izvšite na namenski račun Udruženja javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije 355 - 1113644 - 70 kod Vojvođanske Banke.

Obavestenje

UTS: Ispitati tačnost navoda o ugrožavanju prava na strukovno udruživanje


Beograd, 28. novembar 2011.

Dana 14. novembra, 2011. na adresu kancelarije Udruženja stiglo je pismo potpisano sa "zamenici Osnovnog javnog tužioca....". U pismu se detaljno opisuju primeri šikaniranja zamenika javnih tužilaca i ugrožavanja prava na strukovno Udruživanje. Prema sastavljačima pisma, ugrožavanje slobode strukovnog udruživanja kao i šikaniranje, posledica su ponašanja starešine jednog Osnovnog javnog tužilaštva.

Udruženje tužilaca Srbije je uputilo dopis nadležnom tužilaštvu, kao i Državnom veću tužilaca da se ceo slučaj ispita i zaštiti pravo na strukovno udruživanje i profesionalni i lični integritet zamenika javnih tužilaca, ukoliko su navodi tačni.


Obaveštenje

U utorak sednica Državnog veća tužilaca


Beograd, 14. novembar 2011.

Sednica Državnog veća tužilaca zakazana je za utorak 15. 11. 2011. godine u 8.30 časova.

 

 

 

Obaveštenje

Odložena sednica Državnog veća tužilaca


Beograd, 9. novembar 2011.

Sednica Državnog veća tužilaca, koja je trebala da bude održana danas u 13.00 časova, odložena je do daljnjeg.

 

 

 

Obavestenje

Sednica DVT: Raspravljano o 6 prigovora


Beograd, 18. oktobar 2011.
 
Na danasnjoj sednici DVT-a razmatrano je šest prigovora, od kojih su tri usvojena.

Naredna sednica DVTa bi trebala da se održi tokom naredne nedelje.
UTS/DVT

Sednica DVT: Raspravljano o 7 prigovora


Beograd, 7. oktobar 2011.
 
Na današnjoj sednici Državnog veća tužilaca raspravljano je o 7 prigovora nosilaca javnotužilačke funkcije. Dva prigovora su usvojena.

Nastavak sednice se očekuje krajem naredne nedelje.U subotu 15. oktobra osnivačka skupština udruženja građana


Pozivaju se svi neizabrani javni  tužioci, zamenici, sudije i DRUGA LICA PRAVNE ORIJENTACIJE da prisustvuju osnivačkoj skupštini udruženja građana koja će se održati u subotu 15.10.2011 godine sa početkom u 12 časova u hotelu ''Bristol'' (kod  autobuske stanice u Beogradu).

Ustanimo zajedno u zaštitu  grubo pogaženih ljudskih prava i sloboda!

Opširnije...

UTS/DVT

Državno veće tužilaca udovoljilo zahtevima Udruženja tužilaca Srbije


Beograd, 27. septembar 2010.
 
Predsedniku Udruženja javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije, dr. Goranu Iliću,
 
Poštovani,
 
Povodom Vašeg dopisa od 13.09.2011 godine u vezi prisustva posmatrača Udruženja  javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije sednicama Državnog veća tužilaca u postupku preispitivanja odluka prvog sastava DVT, obaveštavam Vas da posmatrač Udruženja može prisustvovati sednici Državnog veća tužilaca koja će biti održana dana 28. septembra 2011 godine sa početkom u 13:00 časova u sali za sastanke Republičkog javnog tužilaštva, u Beogradu, u ulici Nemanjina br. 22-26, sedmi sprat.

Opširnije...

UTS/DVT

Sednica DVT: Raspravljano o 9 prigovora


Beograd, 30. septembar 2011.
 
Na današnjoj sednici Državnog veća tužilaca raspravljano je o 9 prigovora nosilaca javnotužilačke funkcije. Tri prigovora su usvojena, tri odbijena dok je za tri odlučivanje odloženo.

Naredna sednica Državnog veća tužilaca zakazana je za četvrtak 06. oktobar 2011. godine.

Poslednje vesti

Mišljenje CCPE biroa na zahtev Udruženja tužilaca Srbije za procenu usaglašenosti sa evropskim standardima predloženih amandmana na Ustav Republike Srbije koji se odnose na sastav Veća tužilaca i na funkcionisanje tužilaca Mišljenje CCPE biroa na zahtev Udruženja tužilaca Srbije za procenu usaglašenosti sa evropskim standardima predloženih amandmana na Ustav... Mišljenje CCPE biroa na zahtev Udruženja tužilaca Srbije za procenu usaglašenosti sa evropskim standardima predloženih amandmana na Ustav Republike... More detail
Tužioci: Neophodna dalja rasprava o amandmanima Tužioci: Neophodna dalja rasprava o amandmanima Povodom mišljenja Venecijanske komisije o Nacrtu ustavnih amandmana u oblasti pravosuđa, Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca smatra... More detail
Godišnja HELP konferencija Saveta Evrope Godišnja HELP konferencija Saveta Evrope 21. i 22. juna 2018.godine održana je godišnja HELP konferencija Saveta Evrope u Strazburu pod nazivom „Dobar trening za dobre sudske presude“. Na... More detail
UTSUdruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca je profesionalna, nevladina organizacija, koja za cilj ima afirmaciju i zaštitu položaja i ugleda nosilaca javnotužilačke funkcije i postizanje pravne sigurnosti, samostalnosti i nezavisnosti javnog tužilaštva.

Newsletter

Prijavite se za bilten Udruženja tužilaca Srbije