Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije

Udruženje tužilaca Srbije

Vi ste ovde: Početna Press centar Obaveštenja
Obavestenje

Izveštaj o toku postupka preispitivanja sredinom oktobra na sednici UO UTS


Beograd, 19. septembar 2011.

UDRUŽENJE TUŽILACA SRBIJE SAČINILO JE IZVEšTAJ O TOKU POSTUPKA PREISPITIVANJA SA OCENOM OBJEKTIVNOSTI RADA I ODLUKA PRVOG SASTAVA DVT ČIJE č†E USVAJANJE BITI NA DNEVNOM REDU SEDNICE UPRAVNOG ODBORA UDRUŽENJA KOJA č†E SE ODRŽATI SREDINOM OKTOBRA 2011. GODINE.

UTS

Obrazac tužbe za isplatu naknade plate


Beograd, 14. septembar 2011.

OBRAZAC TUŽBE ZA ISPLATU NAKNADE PLATE
                                        
OSNOVNOM SUDU
 
_______________
 
 
Tužilac:_____________________________________                                               
 
             
Tuženi:Republika Srbija- Ministarstvo pravde RS-Beograd

Opširnije...

obavestenjetxt.jpg

Udruženju dostaviti odluke DVT sa komentarima


Beograd, 7. septembar 2011.

OBAVEšTAVAJU SE NEREIZABRANI NOSIOCI JAVNOTUŽILAČKE FUNKCIJE DA DOSTAVE ODLUKE DRŽAVNOG VEč†A TUŽILACA SA KOMENTARIMA DA BISMO SHODNO PRAVILNIKU SAČINILI IZVEšTAJ.
UTS

Pismo Dragane Petrov, nereizabranog nosioca javnotužilačke funkcije


Bečej, 3. septembar 2011.

Kada se slegnu euforije svih onih koji su „opstali“ u pravosudju, kada se suoče sa činjenicom da pravosudja zapravo nema, već da svoje pravosudne uloge vrše, zatvoreni u kazamat političkog razaranja legalizma, shvatiće da, zapravo oni uopšte nisu opstali, već da su upravo oni prave žrtve novog pravosudnog obesmišljavanja.

Mi, koji smo “otpali“, jer je procenjeno da smo nestručni, neosposobljeni, nedostojni, a zapravo samo neadekvatni za nepostojanje pravosudja, kada nas prodju ozlede i rane nanete nam „odstranjivanjem“, bićemo oslobodjeni i osećaćemo se časno. Vreme će i to veoma kratko vreme, dovesti sve stvari na pravo mesto.

Opširnije...

Obaveštenje

Formulari žalbi Ustavnom sudu Srbije od sledeće nedelje na sajtu UTS


Beograd, 1. septembar 2011.

PRAVNI TIM UDRUŽENJA TUŽILACA SRBIJE č†E TOKOM NAREDNE NEDELJE NA SAJTU UDRUŽENJA POSTAVITI FORMULARE ŽALBI USTAVNOM SUDU (SA NAPOMENAMA) KOJE č†E MOč†I DA KORISTE NEIZABRANI NOSIOCI JAVNOTUŽILAČKE FUNKCIJE KOJIMA JE ODBIJEN PRIGOVOR
Goran Ilić

Goran Ilić od Ministarstva pravde tražio informaciju o dinamici isplate nadoknada nereizabranima


Beograd, 26. avgust 2011.

Predsednik Udruženja tužilaca Srbije dr Goran Ilić tražio je od Ministarstva pravde, tačnije od pomoćnika ministra Boškovića da pruži obaveštenje da li će se nadoknade nereizabranima isplaćivati do momenta donošenja odluke ili do dostavljanja otpravka.

UTS

PISMO NEIZABRANOG NOSIOCA JAVNOTUŽILAČKE FUNKCIJE SLAVKA KNEŽEVIč†A UDRUŽENJU TUŽILACA SRBIJE


Beograd 24. avgust 2011.

Poštovani predsedniče,

poštovani članovi Udruženja,učesnici u postupku preispitivanja,
 
Farsa je završena.Vi ste joj prisustvovali svakodnevno,mi onoliko,koliko su nas puta pozvali. Prisustvom i učešćem dali smo im priliku da nam pokažu koliko poštuju pravo i koju su pravu nameru imali u ovom postupku.

Opširnije...

UTS

PISMO NEIZABRANOG NOSIOCA JAVNOTUŽILAČKE FUNKCIJE RADOVANA TODOROVIč†A UDRUŽENJU TUŽILACA SRBIJE


Beograd, 19. avgust 2011.

- ZA GOSPODINA DR GORANA ILIč†A -
- ZA GOSPODINA RADOVANA LAZIč†A -

Poštovane kolege, nakon okončanja postupka preispitivanja odluka prvog sastava DVT, smatram da je moja obaveza i dužnost kao člana Udruženja da Vas obavestim o mom viđenju celokupnog postupka. Prethodno hteo bih da se zahvalim na podršci i uloženom trudu gospodinu Radovanu Laziću, koji je u svojstvu posmatrača iz udruženja u mnogome pomogao da postupak preispitivanja ima kakvu-takvu formu.

Opširnije...

Obaveštenje

Sastanak Gorana Ilića sa Hans Ola Urstadom


Beograd, 18. avgust 2011.

OBAVEšTAVAMO ČLANOVE UDRUŽENJA DA č†E SE GORAN ILIč†, PREDSEDNIK UDRUŽENJA, U UTORAK 23. AVGUSTA SASTATI SA AMBASADOROM OEBS-A, HANS OLA URSTADOM.

TAKOčE, ZATRAŽEN JE SASTANAK SA šEFOM DELEGACIJE EVROPSKE UNIJE U SRBIJI, VENSANOM DEŽEROM, POVODOM ODLUKA U POSTUPKU PREISPITIVANJA ODLUKA PRVOG SASTAVA DRŽAVNOG VEč†A TUŽILACA.

UTS

UTS - Povećati plate zamenicima i prvim zamenicima javnih tužilaca


Beograd, 3. avgust 2011.

25. jula 2011. godine, Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije je uputilo dopis Državnom veću tužilaca sa predlogom za povećanje plata zamenicima javnih tužilaca i prvim zamenicima javnih tužilaca.

Razlozi su izrazito dodatno angažovanje zamenika u javnim tužilaštvima, a prema analogiji sa sudovima Prvi zamenici bi trebali da imaju iste uslove kao i zamenici predsednika sudova. Na osnovu Zakona o javnom tužilaštvu (članovi 69 - 73) povećanje plate zamenicima odnosi i na javne tužioce.

Poslednje vesti

Mišljenje CCPE biroa na zahtev Udruženja tužilaca Srbije za procenu usaglašenosti sa evropskim standardima predloženih amandmana na Ustav Republike Srbije koji se odnose na sastav Veća tužilaca i na funkcionisanje tužilaca Mišljenje CCPE biroa na zahtev Udruženja tužilaca Srbije za procenu usaglašenosti sa evropskim standardima predloženih amandmana na Ustav... Mišljenje CCPE biroa na zahtev Udruženja tužilaca Srbije za procenu usaglašenosti sa evropskim standardima predloženih amandmana na Ustav Republike... More detail
Tužioci: Neophodna dalja rasprava o amandmanima Tužioci: Neophodna dalja rasprava o amandmanima Povodom mišljenja Venecijanske komisije o Nacrtu ustavnih amandmana u oblasti pravosuđa, Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca smatra... More detail
Godišnja HELP konferencija Saveta Evrope Godišnja HELP konferencija Saveta Evrope 21. i 22. juna 2018.godine održana je godišnja HELP konferencija Saveta Evrope u Strazburu pod nazivom „Dobar trening za dobre sudske presude“. Na... More detail
UTSUdruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca je profesionalna, nevladina organizacija, koja za cilj ima afirmaciju i zaštitu položaja i ugleda nosilaca javnotužilačke funkcije i postizanje pravne sigurnosti, samostalnosti i nezavisnosti javnog tužilaštva.

Newsletter

Prijavite se za bilten Udruženja tužilaca Srbije