Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije

Udruženje tužilaca Srbije

Vi ste ovde: Početna Press centar Obaveštenja In memoriam: Tihomir Bata Knežević

In memoriam: Tihomir Bata Knežević

Tihomir Bata KneževićDana 23. avgusta 2018. godine iznenada je preminuo naš dragi kolega i veliki prijatelj, Tihomir Bata Knežević, javni tužilac u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vršcu, član Udruženja javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije.

Tihomir Bata Knežević je rođen 11.04.1961. godine u Krajišniku, Opština Sečanj. Osnovnu i srednju školu, u kojima je bio nosilac Vukove diplome, je završio u Vršcu, a Pravni fakultet u Beogradu 1985. godine. Od završetka fakulteta pa do položenog pravosudnog ispita je bio advokatski pripravnik. Za zamenika javnog tužioca u Opštinskom javnom tužilaštvu u Vršcu izabran je 1. Januara 1988. godine, a za javnog tužioca ovog tužilaštva 24.oktobra 1995.godine. Na lični zahtev 2000. godine mu prestaje funkcija u javnom tužilaštvu. Radio je kao direktor pravne službe u DDOR Novi Sad, upravnik carinarnice u Vršcu i advokat. Dana 1. januara 2016. godine se vraća u javno tužilaštvo, na funkciju javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vršcu.

Posvećen i odan javnotužilačkoj organizaciji, pokazao je veliki entuzijazam i privrženost u radu Udruženja javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Republike Srbije, čiji je bio član. Iako nije bio na rukovodećim funkcijama u Udruženju, bio je izuzetno aktivan u svim aktivnostima Udruženja.

Komemoracija će se održati u ponedeljak (27. avgusta 2018.) u kongresnoj sali Centra Milennium u Vršcu sa početkom u 11:00 časova, a sahrana na gradskom gorblju u Vršcu u 14:00 časova.

Zbogom Bato,

Skrhani bolom, sada kad zauvek odlaziš, ne postoje prave reči. I kad tuga postavlja večna pitanja i dileme o smislu života, početku i kraju, ostaje nam samo tuga i nada da tvoja dobra duša odlazi na neko bolje mesto, oslobođeno svih strahova, teskoba i muka.

Sa prepoznatljivim šeretskim osmehom, lakonski si odgovarao na postavljena pitanja i rešavao mnoge dileme. S radošću ćemo pamtiti druženja s tobom, i na zvaničnim konferencijama i seminarima, ali i u kafani, gde si pravio čarobnu atmosferu u trenucima opuštanja posle napornog rada. Iskreno prijateljstvo i srdačnost koju si uvek pokazivao se ne zaboravlja. Pamti se zauvek. A kažu da čovek živi dokle ga se sećaju, pa ćeš ti i dalje sa nama živeti, u našim srcima, našim mislima i našim pričama.

Ako je tačno da čovek živi onoliko dugo koliko je dobra učinio i prijatelja imao, ti si ispunio ne samo svoj život, već i život svih nas, svojih prijatelja, kojima si udahnuo svoju plemenitu dušu koja ne umire, koja je besmrtna.

Nama, koji smo te poznavali, ulepšao si živote svojim trudom da svima bude bolje, lepše, radosnije...

Ne postoje reči utehe, ali ostaje sećanje na tvoju ljubav i prijateljstvo.

Hvala ti na svemu dragi naš Bato

Poslednje vesti

Sedma plenarna sednica Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji Sedma plenarna sednica Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji Nacionalni konvent o Evropskoj uniji organizuje Sedmu plenarnu sednicu Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji, koja će se održati u ponedeljak,... More detail
Deo Izveštaja Evropske komisije koji se odnosi na vladavinu prava Deo Izveštaja Evropske komisije koji se odnosi na vladavinu prava Nezavisnost i nepristrasnost Trenutni ustavni i zakonodavni okvir i dalje ostavljaju prostor za neprimerene političke uticaje na pravosuđe.  More detail
Nastavlja se svakodnevna jednočasovna obustava rada u sudovima i tužilaštvima Srbije: Štrajk pravosuđa opravdan, sudstvo pod pritiskom Nastavlja se svakodnevna jednočasovna obustava rada u sudovima i tužilaštvima Srbije: Štrajk pravosuđa opravdan, sudstvo pod pritiskom Sudstvo je prema našem zakonodavstvu nezavisno a javno tužilaštvo samostalno. Međutim, i sudstvo i tužilaštvo se suočavaju sa brojnim pritiscim More detail
UTSUdruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca je profesionalna, nevladina organizacija, koja za cilj ima afirmaciju i zaštitu položaja i ugleda nosilaca javnotužilačke funkcije i postizanje pravne sigurnosti, samostalnosti i nezavisnosti javnog tužilaštva.

Newsletter

Prijavite se za bilten Udruženja tužilaca Srbije