Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije

Udruženje tužilaca Srbije

Vi ste ovde: Početna Press centar Press Clipping Nagrada za srpske tužioce

Nagrada za srpske tužioce

Goran Ilić prima nagradu Međunarodnog udruženja tužilacaUdruženju javnih tužilaca Srbije u Seulu, u Južnoj Koreji, u utorak je uručena nagrada Međunarodnog udruženja tužilaca.

Nagrada je uručena dr Goranu Iliću, predsedniku Udruženja tužilaca i zamenika tužilaca Srbije zbog odličnog organizovanje 5. regionalne konferencije tužilaca Srednje i Istočne Evrope i Centralne Azije.

Regionalna konferencija održana je u Beogradu krajem okotobra prošle godine, i bila je najbrojniji međunarodni skup tužilaca u istoriji srpskog tužilaštva.

Međunarodno udruženje tužilaca jednom godišnje dodeljuje četiri nagrade pojedincima i organizacijama kao zahvalnost za doprinos u ostvarivanju ciljeva Međunarodnog udruženja tužilaca.

Odluka da ovo svetsko priznanje dođe u Srbiju doneta je na sednici Izvršnog odbora Međunarodnog udruženja tužilaca održanoj 4. i 5. marta 2011. godine u Beču.

Podsetimo, Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije je od 27 - 30 oktobra 2010. godine u Beogradu organizovalo petu regionalnu konfrenciju tužilaca na temu "saradnja tužilaca u suzbijanju korupcije".

Konferenciji u Beogradu su tada između ostalih prisustvovali i Derk Kujpers, generalni sekretar Međunarodnog udruženja tužilaca, Vito Moneti, predsednik Evropskog udruženja sudija i tužilaca za slobodu i demokratiju (MEDEL), Karlos Donoso, potpredsednik Međunarodnog udruženja tužilaca i predsednik Udruženja tužilaca Argentine i blizu dve stotine tužilaca, sudija, predstavnika ambasada i nevladinih organizacija iz zemlje i inostranstva.

(Izvor: B92)

Poslednje vesti

Tabloidna hajka protiv Gorana Ilića rezultirala reakcijom republičkog javnog tužioca: Zagorka Dolovac inicirala postupak protiv svog zamenika Tabloidna hajka protiv Gorana Ilića rezultirala reakcijom republičkog javnog tužioca: Zagorka Dolovac inicirala postupak protiv svog zamenika Etički odbor Državnog veća tužilaca raspravljao je juče o tužiocu Goranu Iliću, po zahtevu republičke javne tužiteljke Zagorke Dolovac. More detail
„Mišljenje o etici“ javnih tužilaca u funkciji napada na „neposlušne“ „Mišljenje o etici“ javnih tužilaca u funkciji napada na „neposlušne“ Većina građana Srbije je po prvi put saznala da postoji Etički odbor Državnog veća tužilaca kada je u brojnim medijima objavljena informacija kako... More detail
Zašto je tužilaštvo bitno Zašto je tužilaštvo bitno Definicija osigurača je: "Namerno oslabljeno mesto u električnoj instalaciji". On je i osmišljen tako da u slučaju da naiđe jača struja, on "izgori",... More detail
UTSUdruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca je profesionalna, nevladina organizacija, koja za cilj ima afirmaciju i zaštitu položaja i ugleda nosilaca javnotužilačke funkcije i postizanje pravne sigurnosti, samostalnosti i nezavisnosti javnog tužilaštva.

Newsletter

Prijavite se za bilten Udruženja tužilaca Srbije