Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije

Udruženje tužilaca Srbije

Vi ste ovde: Početna Press centar Saopštenja za javnost Saopštenje povodom izbora novih organa Udruženja javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije

Saopštenje povodom izbora novih organa Udruženja javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije

UTSU Beogradu 07.12.2018. godine održana je Izborna skupština Udruženja javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije.

Nakon izmene Statuta, tajnim glasanjem, izabrani su novi organi Udruženja. Novoformirani organ Udruženja je Predsedništvo koje ima pet članova.

Za predsednika Predsedništva izabrana je Lidija Komlen Nikolić, zamenik javnog tužioca u Apelacionom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Izbornoj skupštini je prisustvovalo 201 član od ukupno 565 članova. Broj prisutnih članova na Skupštini pokazao je da i posle 17 godina postojanja Udruženja, poverenje nosilaca javnotužilačke funkcije u proklamovane ciljeve, ne jenjava. Naprotiv, upravo pred održavanje Skupštine imali smo povećanje broja novih članova.

Ovako značajan broj prisutnih članova, kao i primetno povećanje broja članova, potvrđuju da su kolege ukazale poverenje Udruženju prepoznavši iskrenost i istrajnost borbe u zaštiti javnotužilačke profesije i promociji ideje vladavine prava.

Očigledno je da su pojedine kritike doprinele većem angažovanju i porastu interesovanja kolega za rad i aktivnosti Udruženja, što je rezultovalo činjenicom da su 2/3 nosilaca javnotužilačke funkcije članovi Udruženja, kao i pokazivanju jedinstvenosti u stavu da se odoli svim pritiscima na profesiju.

Sa ponosom možemo da primetimo da sastav izabranih organa predstavlja spoj članova Udruženja, koji su u njemu od njegovog osnivanja, pa do članova koji su se nedavno priključili, sada već brojnoj "porodici" profesionalaca koji žele da novim idejama i energijom doprinesu poboljšanju rada Udruženja.

Predsedništvo UTS

Poslednje vesti

Emisija Emisija "N1 reporteri" o najavama pooštravanja kazni i reakcijama struke N1 reporteri o najavama o pooštravanju kazni i reakciji struke. Dva dana pošto je predsednik Srbije najavio oštriju kaznenu politiku traje burna rasprava... More detail
Filipe Markeš, Evropski magistrati za demokratiju i slobodu: Nezavisnost pravosuđa je osnovno ljudsko pravo Filipe Markeš, Evropski magistrati za demokratiju i slobodu: Nezavisnost pravosuđa je osnovno ljudsko pravo Usredsređeni smo na nezavisnost pravosuđa i zabrinuti smo zbog ustavnih amandmana koji su predloženi. Moram da kažem da to nije samo naša zabrinutost,... More detail
Pravosudna udruženja o kaznama: Vučić izlazi iz okvira svojih ovlašćenja Pravosudna udruženja o kaznama: Vučić izlazi iz okvira svojih ovlašćenja Ne stišavaju se reakcije stručne javnosti na najavu predsednika Srbije o pooštravanju kaznene politike u Srbiji. Relevatna pravosudna udruženja i pojedinci... More detail
UTSUdruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca je profesionalna, nevladina organizacija, koja za cilj ima afirmaciju i zaštitu položaja i ugleda nosilaca javnotužilačke funkcije i postizanje pravne sigurnosti, samostalnosti i nezavisnosti javnog tužilaštva.

Newsletter

Prijavite se za bilten Udruženja tužilaca Srbije