Vi ste ovde: Početna Press centar Saopštenja za javnost Saopštenje povodom izbora novih organa Udruženja javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije

UTSU Beogradu 07.12.2018. godine održana je Izborna skupština Udruženja javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije.

Nakon izmene Statuta, tajnim glasanjem, izabrani su novi organi Udruženja. Novoformirani organ Udruženja je Predsedništvo koje ima pet članova.

Za predsednika Predsedništva izabrana je Lidija Komlen Nikolić, zamenik javnog tužioca u Apelacionom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Izbornoj skupštini je prisustvovalo 201 član od ukupno 565 članova. Broj prisutnih članova na Skupštini pokazao je da i posle 17 godina postojanja Udruženja, poverenje nosilaca javnotužilačke funkcije u proklamovane ciljeve, ne jenjava. Naprotiv, upravo pred održavanje Skupštine imali smo povećanje broja novih članova.

Ovako značajan broj prisutnih članova, kao i primetno povećanje broja članova, potvrđuju da su kolege ukazale poverenje Udruženju prepoznavši iskrenost i istrajnost borbe u zaštiti javnotužilačke profesije i promociji ideje vladavine prava.

Očigledno je da su pojedine kritike doprinele većem angažovanju i porastu interesovanja kolega za rad i aktivnosti Udruženja, što je rezultovalo činjenicom da su 2/3 nosilaca javnotužilačke funkcije članovi Udruženja, kao i pokazivanju jedinstvenosti u stavu da se odoli svim pritiscima na profesiju.

Sa ponosom možemo da primetimo da sastav izabranih organa predstavlja spoj članova Udruženja, koji su u njemu od njegovog osnivanja, pa do članova koji su se nedavno priključili, sada već brojnoj "porodici" profesionalaca koji žele da novim idejama i energijom doprinesu poboljšanju rada Udruženja.

Predsedništvo UTS

Debata Debata "Zašto nam treba promena Ustava?" održana u Knjaževcu Nastavljamo naše debate o promeni Ustava, danas u Knjaževcu jer suštinska debata o ovom bazičnom pitanju ne postoji. Većina građana ni ne zna da... More detail
Istraživanje UTS i CESID: Neprimereni uticaji na tužilaštvo Istraživanje UTS i CESID: Neprimereni uticaji na tužilaštvo Neprimereni uticaji na tužilaštvo. Podaci iz 2019 godine. Istraživanje koje je Udruženje tužilaca Srbije sprovelo u saradnji sa CESID uz pomoć ambasade... More detail
Zašto nam treba promena Ustava? u Knjaževcu Zašto nam treba promena Ustava? u Knjaževcu Evropski pokret u Srbiji (EPuS) organizuje javnu raspravu Zašto nam treba promena Ustava? u sredu, 13.marta 2019. godine, u Domu kulture Knjaževac... More detail