Vi ste ovde: Početna Press centar Saopštenja za javnost Saopštenje povodom izbora novih organa Udruženja javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije

UTSU Beogradu 07.12.2018. godine održana je Izborna skupština Udruženja javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije.

Nakon izmene Statuta, tajnim glasanjem, izabrani su novi organi Udruženja. Novoformirani organ Udruženja je Predsedništvo koje ima pet članova.

Za predsednika Predsedništva izabrana je Lidija Komlen Nikolić, zamenik javnog tužioca u Apelacionom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Izbornoj skupštini je prisustvovalo 201 član od ukupno 565 članova. Broj prisutnih članova na Skupštini pokazao je da i posle 17 godina postojanja Udruženja, poverenje nosilaca javnotužilačke funkcije u proklamovane ciljeve, ne jenjava. Naprotiv, upravo pred održavanje Skupštine imali smo povećanje broja novih članova.

Ovako značajan broj prisutnih članova, kao i primetno povećanje broja članova, potvrđuju da su kolege ukazale poverenje Udruženju prepoznavši iskrenost i istrajnost borbe u zaštiti javnotužilačke profesije i promociji ideje vladavine prava.

Očigledno je da su pojedine kritike doprinele većem angažovanju i porastu interesovanja kolega za rad i aktivnosti Udruženja, što je rezultovalo činjenicom da su 2/3 nosilaca javnotužilačke funkcije članovi Udruženja, kao i pokazivanju jedinstvenosti u stavu da se odoli svim pritiscima na profesiju.

Sa ponosom možemo da primetimo da sastav izabranih organa predstavlja spoj članova Udruženja, koji su u njemu od njegovog osnivanja, pa do članova koji su se nedavno priključili, sada već brojnoj "porodici" profesionalaca koji žele da novim idejama i energijom doprinesu poboljšanju rada Udruženja.

Predsedništvo UTS

Saopštenje povodom još jednog vida zloupotrebe medija Saopštenje povodom još jednog vida zloupotrebe medija Po ko zna koji put javnost Srbije je svedok zloupotrebe medija u svrhu diskreditacije kredibiliteta pojedinca, koji se usuđuje da koristi Ustavom zagarantovano... More detail
Pohvala darovitosti da se izbegne reč nezavisan (ili poneki argument zbog čega bi javno tužilaštvo trebalo da bude nezavisan organ) Pohvala darovitosti da se izbegne reč nezavisan (ili poneki argument zbog čega bi javno tužilaštvo trebalo da bude nezavisan organ) Ako javno tužilaštvo i dalje bude samostalan državni organ, najveći učinak amandmana će biti u onom što neće biti izmenjeno, a to je kontrola politike... More detail
Platforma Platforma "Otvorena vrata pravosuđa" počela sa radom Počela je sa radom platforma Otvorena vrata pravosuđa. To je digitalni portal edukativnog karaktera, kreiran da omogući građanima lakše informisanje... More detail