Vi ste ovde: Početna Press centar Saopštenja za javnost Udruženje tužilaca Srbije najoštrije osuđuje napade na kolege advokate

Udruženje tužilaca Srbije najoštrije osuđuje napade na kolege advokate

UTSPovodom najnovijih napada na kolege, advokate, Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca se pridružuje osudi napada.

Ne jedanput, Udruženje javnih tužilaca je pružilo podršku aktivnostima i nastojanjima da se javnosti i odgovornim licima u Srbiji skrene pažnja na bezbednost pripadnika pravosudnih profesija.

Bezbednost kolega, koji štite poštovanje prava građana u sudskim i svim ostalim postupcima, je preduslov za bezbednost društva u celini i vladavinu prava.

Platforma Platforma "Otvorena vrata pravosuđa" počela sa radom Počela je sa radom platforma Otvorena vrata pravosuđa. To je digitalni portal edukativnog karaktera, kreiran da omogući građanima lakše informisanje... More detail
Godišnja konferencija HELP programa Saveta Evrope - Godišnja konferencija HELP programa Saveta Evrope - "HELP: proslava 70. godišnjice Saveta Evrope" I ove godine održana je godišnja konferencija Evropskog programa za obrazovanje pravnih stručnjaka iz oblasti ljudskih prava (HELP Program) Saveta Evrope... More detail
 Saopštenje Medel-a o odluci Evropskog suda pravde i mišljenju o nezavisnosti pravosuđa Saopštenje Medel-a o odluci Evropskog suda pravde i mišljenju o nezavisnosti pravosuđa Medel pozdravlja presudu Evropskog suda pravde od 24 Juna 2019 (C-619/18) prvu u seriji presuda o "vladavini prava" vezanim za Poljsku. More detail