Vi ste ovde: Početna Press centar Saopštenja za javnost UTS najoštrije osuđuje napad na kolegu zamenika Višeg javnog tužioca u Smederevu Aleksandra Kuzmanovića

UTSNa žalost, ponovo se obraćamo javnosti sa osudom, ovaj put povodom napada na kolegu zamenika Višeg javnog tužioca u Smederevu Aleksandra Kuzmanovića. Konkretni napad je poslednji u nizu napada, kako na članove javnotužilačke organizacije, tako i na sudije i advokate.

Bezbednost kolega, koji štite poštovanje prava građana u sudskim i svim ostalim postupcima je preduslov za bezbednost društva u celini i vladavinu prava.

Napadi na ljude koji se suprotstavljaju kriminalu u državi nosi sa sobom izuzetno ozbiljnu poruku za sve njene građane.

Podsećamo da su napadi na nosioce pravosudnih funkcija učestali i izražavamo bojazan da su ovi napadi rezultat neprimerenog javnog diskursa o ulozu sudija, tužilaca i advokata u demokratskom društvu.

Stoga pozivamo sve medije i javne ličnosti da u svojim saopštenjima i izjavama poštuju pravosudne profesije.

UTS

Saopštenje Društva sudija Srbije u vezi sa napadom pojedinih zvaničnika na sudije Saopštenje Društva sudija Srbije u vezi sa napadom pojedinih zvaničnika na sudije Povodom neargumentovanog i ostrašćenog napada od strane pojedinih zvaničnika zakonodavne i izvršne vlasti na zasedanju Narodne skupštine 20.05.2019.... More detail
Saopštenje za javnost povodom neprimerene debate u Narodnoj skupštini Saopštenje za javnost povodom neprimerene debate u Narodnoj skupštini Gostovanje sudije Miodraga Majića, u televizijskoj emisiji, bilo je povod da pojedini predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti tokom debate u Narodnoj... More detail
Nezavisnost tužilaštva nije jeres Nezavisnost tužilaštva nije jeres Udruženje tužilaca Srbije se obratilo Konsultativnom veću evropskih tužilaca (CCPE) u januaru mesecu 2019. godine sa zahtevom da ovo telo Saveta Evrope... More detail