Vi ste ovde: Početna Press centar Saopštenja za javnost Saopštenje povodom još jednog vida zloupotrebe medija

Saopštenje povodom još jednog vida zloupotrebe medija

utslogoborderPo ko zna koji put javnost Srbije je svedok zloupotrebe medija u svrhu diskreditacije kredibiliteta pojedinca, koji se usuđuje da koristi Ustavom zagarantovano pravo slobode govora.

Dana 22.7.2019. godine Evropski pokret u Srbiji objavio je autorski tekst Gorana Ilića u kome se autor zalaže da se javno tužilaštvo odredi kao nezavisan organ.utslogoborder

Tekst je sa sajta preuzet i objavljen u dnevnom listu ''Danas'', u rubrici “lični stavovi”. Deo teksta koji je objavljen na tviter nalogu autora i kome se u vidu poslovice, slikovito objašnjava da samo nezavisno tužilaštvo može da ima puni kapacitet u progonu učinilaca krivičnih dela, zlopotrebljen je u svrhu kampanje protiv autora.

Medijska hajka zbog jedne politički neutralne rečenice, koja objašnjava prirodu odnosa javnog tužilaštva i politike u dužem periodu, zabrinjava jer predstavlja svojevrsno medijsko kažnjavanje samo zato što se neko drznuo da koristi slobodu izražavanja.

UTS

screenshot.goran.ilic.2019.emins

Pročitajte u celini autorski tekst Gorana Ilića "Pohvala darovitosti da se izbegne reč nezavisan (ili poneki argument zbog čega bi javno tužilaštvo trebalo da bude nezavisan organ)" na sajtu UTS

NVO tužiocima i sudijama: Zaustavite zarobljavanje države u pravosuđu NVO tužiocima i sudijama: Zaustavite zarobljavanje države u pravosuđu Grupa od 17 organizacija civilnog društva pozvala je danas Državno veće tužilaca, Republičkog javnog tužioca i Visoki savet sudstva da rade svoj... More detail