Vi ste ovde: Početna Press centar Saopštenja za javnost UTS u punopravnom članstvu MEDEL-a!

UTS u punopravnom članstvu MEDEL-a!

Beograd, 3. jul 2010.

Na današnjoj sednici Administrativnog odbora MEDEL-a ( Evropsko udruženje sudija i tužilaca za slobodu i demokratiju), održanoj u Ankari, Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije, jednoglasnom odlukom je primljeno u punopravno članstvo “MEDEL”-a.

Prilikom prijema u članstvo Administrativni odbor MEDEL-a ocenjuje u kojoj meri kandidat, u sredini u kojoj deluje, doprinosi ostvarivanju ideala slobode i demokratije i ispunjavanju evropskih standarda u domenu vladavine prava i nezavisnosti pravosuđa

Prijem u članstvo ovog prestižnog i uticajnog evropskog strukovnog udruženja potvrda je da je Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije u proteklom periodu doprinelo ostvarenju pomenutih vrednosti, posebno nakon opšteg izbora javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca, obavljenog u decembru 2009. godine, najpre javno iznoseći probleme, a zatim predlažući i  zajedno sa Državnim većem tužilaca pristupajući otklanjanju i ublažavanju negativnih posledica opšteg izbora javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca.

Udruženje javnih tužilaca i
zamenika javnih tužilaca Srbije

Saopštenje MEDEL-a povodom situacije u pravosuđu Srbije Saopštenje MEDEL-a povodom situacije u pravosuđu Srbije Evropsko udruženje sudija i tužilaca za slobodu i demokratije (MEDEL) sa zabrinutošću prati prilike u pravosuđu Republike Srbije. More detail
Tabloidna hajka protiv Gorana Ilića rezultirala reakcijom republičkog javnog tužioca: Zagorka Dolovac inicirala postupak protiv svog zamenika Tabloidna hajka protiv Gorana Ilića rezultirala reakcijom republičkog javnog tužioca: Zagorka Dolovac inicirala postupak protiv svog zamenika Etički odbor Državnog veća tužilaca raspravljao je juče o tužiocu Goranu Iliću, po zahtevu republičke javne tužiteljke Zagorke Dolovac. More detail