Saopštenje Udruženja tužilaca Srbije upućeno redakciji dnevnog lista “Kurir”

Najnovije:

Podelite članak

UTS Na osnovu saznanja dostupnih Udruženju javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije, obaveštavamo vas da je u članku od 29.7.2015. godine, objavljenom u štampanom izdanju lista ”Kurir”, koji se odnosio na ”slučaj” izvršenja krivičnog dela Obljuba nad nemoćnim licem iz čl. 179. st. 2. u vezi st. 1. KZ, u noći između 21. i 22.07.2015. godine u Ubu nad oštećenim maloetnim licem K.S. objavljena netačna informacija da su maloletna lica za koje postoji sumnja da su izvršili to krivično delo, u tom trenutku, na slobodi.

U članku, naime, nije objavljena tačna i potpuna informacija da su maloletnici za koje postoji osnovana sumnja da su izvršili krivično delo, dan ranije 28. 07. 2015. godine, po nalogu zamenika Višeg javnog tužioca u Valjevu Nenada Marinkovića  lišeni slobode, kao i da je po predlogu za određivanje pritvora zamenika javnog tužioca rešenjem sudije za maloletnike Višeg suda u Valjevu maloletnim osumnjičenim licima određen pritvor.

Dostavljamo vam ovu informaciju u uverenju da će  njeno objavljivanje doprineti pravilnom i potpunom informisanju javnosti.

spot_img